Spröjsade fönster

Spröjsade fönster ger ett klassiskt och elegant utseende till ditt hem. De skapar en traditionell stil som har varit populär i Sverige i århundraden. Beställ dina måttanpassade spröjsade fönster genom att välja modell och ange dina önskade specifikationer.

 1. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 1 luft 3 rutor

  från 2 018 kr
  Välj fönster
 2. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 2 luft 6 rutor

  från 3 285 kr
  Välj fönster
 3. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 9 rutor

  från 4 835 kr
  Välj fönster
 4. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 4 luft 12 rutor

  från 6 222 kr
  Välj fönster
 5. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med spröjs i topp 1 luft 2 rutor

  Välj fönster
 6. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med sprös i topp 2 luft 4 rutor

  Välj fönster
 7. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med spröjs i topp 3 luft 6 rutor

  Välj fönster
 8. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med spröjs i topp, 4 luft 8 rutor

  Välj fönster
 9. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 1 luft 2 rutor

  från 1 787 kr
  Välj fönster
 10. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 2 luft 4 rutor

  från 3 180 kr
  Välj fönster
 11. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 6 rutor

  från 4 254 kr
  Välj fönster
 12. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 4 luft 8 rutor

  från 5 328 kr
  Välj fönster
 13. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med horisontell spröjs 1 luft 4 rutor

  Välj fönster
 14. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med horisontell spröjs 2 luft 8 rutor

  Välj fönster
 15. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med horisontell spröjs 3 luft 12 rutor

  Välj fönster
 16. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster med horisontell spröjs 4 luft 16 rutor

  Välj fönster
 17. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 1 luft 6 rutor

  Välj fönster
 18. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 2 luft 12 rutor

  Välj fönster
 19. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 18 rutor

  Välj fönster
 20. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 4 luft 24 rutor

  Välj fönster
 21. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 1 luft 8 rutor

  Välj fönster
 22. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 2 luft 16 rutor

  Välj fönster
 23. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 24 rutor

  Välj fönster
 24. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 4 luft 32 rutor

  Välj fönster
 25. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 1 luft 4 rutor

  Välj fönster
 26. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 2 luft 8 rutor

  Välj fönster
 27. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 12 rutor

  Välj fönster
 28. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 4 luft 16 rutor

  Välj fönster
 29. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 7 rutor

  Välj fönster
 30. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 9 rutor (4-1-4)

  Välj fönster
 31. Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster 3 luft 13 rutor (6-1-6)

  Välj fönster

Klassiska spröjsade fönster 

Röda stugor med vitmålade knutar är kanske den typ av hus som mest förknippas med spröjsade fönster, men det är inte bara gamla stugor som ser bra ut med denna fönstertyp. Även moderna villor och radhus ser riktigt bra ut med högkvalitativa spröjsade fönster. 

Fönster med spröjs kan beställas med olika antal rutor och för att tillgodose alla våra kunder kan vi på Sparfönster tillverka dina fönster helt efter dina önskemål.

Om du letar efter gammaldags fönster med spröjs är spröjsade fönster det uppenbara valet av fönstertyp för dig!


Löstagbara spröjs praktiska och smidiga

När du väljer fönster och dörrar med spröjs hos Sparfönster så levereras de med löstagbara spröjs som standard om du inte önskar annat.

Det har bland annat fördelen att du snabbt och effektivt kan putsa glaset i dina fönster. Det ger dig också möjligheten att ändra utseendet på ditt hem med bara några klick, och gå från en mysig och idyllisk stil med spröjs till ett mer stilrent och minimalistiskt uttryck utan spröjs.

Löstagbara spröjs ökar din flexibilitet här och nu, men även på sikt om du vill sälja din bostad.

De Löstagbara spröjsarna är tillverkade i aluminium, med lång hållbarhet och placeras på utsidan av fönstret. Spröjsen klickas enkelt av utan användning av verktyg.

En hög standard och  tidlösa detaljer

Vi har olika slags fönster och glas och ditt pris baseras bl.a. på vilket typ av glas du väljer. Hos Sparfönster kan du välja 2-glasfönster eller  3-glasfönster. Välj den typ av fönster som passar just ditt hem, 

Som standard brukar vi säga att 3-glasfönster är bäst för värmeisolering och du sparar pengar genom att minska din elförbrukning. Det finns dock ett undantag och det är om dina fönster är vända mot söder. I och med att 3-glasfönster är bättre isolerade och energieffektiva släpper de mindre värmestrålning in från solen. 

Om  du ska byta fönster och vill ha äkta spröjs bör du alltså fundera över både glaset och materialet. Här hos Sparfönster har du flera olika valmöjligheter som kan anpassas efter dina behov, som exempelvis:

Du har alltid upp till 15 års garanti på våra produkter så att du kan vara trygg med ditt val av fönster. Hos Sparfönster köper du äkta spröjsade fönster tillverkade av hög kvalitet.. Du kan även titta på vårt sortiment av liknande produkter som exempelvis sidohängda fönster och glidhängda fönster, eller se våra priser på alla fönster. Du kan också välja att läsa om våra plastfönster om du är ute efter ett annat material.

Hållbara material och hög kvalitet

Våra kunder kan bland annat välja mellan furu eller de relativt underhållsfria varianterna av pvc och aluminium för sina spröjsade fönster. Nedan följer en överblick över vårt sortiment av spröjsade fönster. 

Klicka på den önskade modellen som tar dig vidare till en produktspecifik sida där du kan välja materialtyp, mått, antal samt se våra priser. Kombinera gärna valet av bra fönster med en passande fönsterdörr. Alla våra nedanstående spröjsade fönster går att öppna.

När du beställer fönster med spröjs som finns i vårt lager är leveranstiden endast 5 -10 arbetsdagar. Sparfönster levererar svensk designkvalitet som matchar de skandinaviska väderförhållandena.

Få matchande fönster och dörrar

Det kan vara svårt att ersätta de gamla fönstrena i äldre hus  med nya, moderna fönster som passar perfekt. Därför erbjuder vi spröjsade fönster som går att beställa med specialmått och erbjuder olika valbara detaljer, så att du kan matcha dina nya fönster med dina befintliga dörrar. Spröjsade fönster kallas även kulturfönster eftersom de har en gammaldags stil som återfinns i många kulturrika områden av landet.

Eftersom många av dessa fönster i äldre hus är gamla träfönster kan spröjsen behöva bytas ut för att hålla standarden hög. Om dina fönster har specifika mått kan du själv mäta upp och skriva till oss med dina önskemål och vilka typer du är intresserad av. Du kan vara säker på att de fönstren du beställer hos oss kommer att passa den gamla klassiska stilen av huset. 

Du kan även matcha både fönster och fönsterdörrar här på Sparfönster om du vill byta ut allt samtidigt. På så sätt fixar du allt på samma gång och försäkrar dig om att fönster och dörrar matchar perfekt. 

Äkta spröjs på alla fönster 

Om du ska renovera huset och köpa nya fönster och fönsterdörrar kan du beställa fönster med äkta spröjs och samtidigt få väldigt hög kvalitet på fönstren. VI erbjuder även andra glas men 3-glas fönster är rekommenderat eftersom de både är ljudisolerande och håller inne värmen bättre. Du kan se hur bra dina fönster är på energibesparing på u-värdet, ju lägre det är desto bättre. 

Eftersom äldre fönster ofta är mindre isolerade är det smart att byta till moderna fönster som kan hjälpa dig att spara på elräkningen Spara pengar på uppvärmning av huset genom att byta till bättre fönster. Äldre hus ofta har små eller mindre fönster för att släppa ut mindre värme men hos Sparfönster kan du beställa välisolerade fönster så att du slipper oroa över värmespill. 

Hos oss får du alltid kvalitetsfönster till det bästa priset så att du kan göra stora besparingar på energi och samtidigt ha vackra spröjsade fönster som ger ditt hem ett charmigt utseende.  

Renovera med spröjs-spröjsade fönster

Att fönstren passar till husets stil är väldigt viktigt och därför kan du välja mellan flera olika typer av glas och spröjs. Om du endast vill ha så kallade kulturfönster kan du välja klassiska träfönster med 6 rutor. Välj glaset baserat på dina behov i ditt hem medan spröjsen kan vara ett mer estetiskt val. Behöver du andra material kan du välja mellan aluminium eller PVC. 

När det gäller kvalitet finns det inte ett bättre val än Sparfönster och hos oss får du alltid ett rimligt pris som för smart och praktisk design. Du får även upp till 15 års garanti på dina fönster från oss vilket gör detta till en ännu bättre långtidsinvestering. Det gör stor skillnad när du hittar perfekta fönster som passar till ditt hem. 

Få ut mer av dina fönster än bara energibesparing, välj fönster som är spröjsade och passar perfekt med ditt hus och gör grannarna avundsjuka.Läs mer om materialval här om du vill lära dig mer om alla valmöjligheter du har. 

Upptäck klassiska fönster med spröjs på Sparfönster

Se hela sortimentet här och hitta dina nya vackra fönster med klassisk spröjs. Om du har frågor eller funderingar om allt från leverans till fönstermått är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst, antingen via e-post eller telefon. 

Om du önskar att få extra rådgivning kan du även titta på våra videoguider för att få vägledning i till exempel uppmätning till nya fönster och dörrar, montering av dina produkter, val av fönstertyp eller val av dörr. 

Hos Sparfönster är våra kunder viktigast och vi önskar alltid att erbjuda den bästa möjliga kundservicen när du ska välja fönster. Utforska vårt sortiment och hitta dina nya spröjsade fönster idag.

När vi har Black Week, finns det alltid mycket pengar att spara. Är du intresserad av att veta mer om vår Black Week-kampanj? Då kan du göra det här: Black Week/Friday - fönster och dörrar