Ytterdörr av hög kvalitet

Ytterdörr av hög kvalitet

Välj Sparfönster för bästa kombinationen av lågt pris, hög kvalitet och brett sortiment. Hitta din perfekta ytterdörr i olika modeller och välj tillval för att anpassa den till ditt hem.

Hitta dina dörrar här Se mer om våra dörrar

Snyggt och säkert med en ytterdörr från Sparfönster

En ytterdörr kan vara en välkomnande entré till ditt hem eller ljus utgång ut till trädgården. I Sparfönsters enorma utbud av dörrar kan du hitta en perfekt kombination av stil och funktion som passar just ditt behov. Ska du bygga en ny altan och vill ha en stor dubbel altandörr eller vill du ha en ny ytterdörr med fönster för att släppa in mer ljus i hallen? Vi har det du behöver. Förutom traditionella dörrar har vi även ett brett sortiment av sidoljus och skjutdörrar med glas, så att du kan designa ditt hem precis som du vill ha det.

ytterdörrar med glasytterdörrar med glas

Specialmått och särskilda önskemål? Hitta din ytterdörr här

Har du inspirerats av tanken på renovering hemma och vill ha en ytterdörr med specialmått eller särskilda tillval? Inga problem. Hos Sparfönster har vi tillverkat och levererat högkvalitetsdörrar sedan 2006 och hjälper dig mer än gärna att förverkliga ditt projekt. Du kanske är på jakt efter en extra liten ytterdörr till gästrummet eller vill ha glasdörrar för att släppa in mer naturligt ljus. Vi kan hjälpa dig med det. 

Vill du ha en ytterdörr med dubbla sidoljus? Det fixar vi! Letar du efter något att ha istället för dörr i ditt uterum? Kika på våra glaspartier här. Vi erbjuder expertis, många valmöjligheter och hög kvalitet till ett lågt pris, så att du kan hitta rätt ytterdörr för ditt hem.

Olika typer av ytterdörrar 

När du ska köpa ytterdörr börjar du med att välja kategori. Under varje kategori hittar du olika modeller med olika antal glasrutor och fyllningar. I vårt sortiment hittar du följande dörrtyper:

Olika dörrar passar bättre för olika ändamål. Våra altandörrar och dubbla altandörrar är till exempel designade för att vara en entré till din trädgård och samtidigt släppa in massor av naturligt ljus. Halvdörrar är perfekta för dig som vill minimera insynen eller matcha med dina fönster i samma stil. 

Parytterdörrar passar större hus som har en väldigt bred entré där en vanlig ytterdörr inte riktigt har rätt storlek. Dörrarna i vårt sortiment är av hög kvalitet och tillverkas efter dina önskemål. Behöver du en ytterdörr i specialmått är det bara att välja typ av dörr, modell och sedan skriva in måtten på produktsidan.


Formpressad entredörr

När man bor i Skandinavien så skall man vara förbered på det kalla klimatet. Vi bor ända uppe i norr men bara för det så behöver man inte gå runt och frysa.

När temperaturen kan gå så långt ner som den gör under vintern i Skandinavien så är det nödvändigt med välisolerade ytterdörrar. Man har mycket pengar att spara på sina uppvärmningskostnader om man isolerar väl. Detta gäller speciellt för dörrar och fönster då det är där man förlorar mest värme. Formpressade dörrar är en dörrtyp som passar in helt och hållet i det svenska klimatet. Detta för att de är välisolerade och täta. Dörrarna tillverkas i en sandwitchkonstruktion där man växlar isolering med trä. Detta ger möjligheten till att producera släta dörrar men även profilerade dörrar med speglar som fortfarande håller värmen.

Så nu när du skall köpa ny ytterdörr så kan du välja en snygg, välisolerad formpressad entredörr.

Formpressad entredörrarFormpressad entredörrar
ytterdörrarytterdörrar

Ytterdörr

En ytterdörr eller en entredörr som det också kallas fungerar oftast som den primära ingången till ert hem. Detta ställer extra krav på funktion, säkerhet och hållbarhet. Den är oftast placerad central på huset så genom att ändra dörrens utseende kan man ändra hela husets uttryck.

En ytterdörr finns i flera olika modeller och kan vara allt från modern och minimalistisk till klassisk och profilerad. Vi har även dubbeldörrar och ytterdörrar som är sammanbyggda med sidoljus. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som kan sätta gränserna. Vi har ett brett sortiment samt att vi bygger efter era önskemål så att du slipper kompromissa med hur du vill ha det.

Att kombinera att sidoljus till er nya entredörr gör att ni får mer ljusinsläpp samt att ni får ett lättare utseende.

En entredörr är bland det första man ser på ett hus och vi på Sparfönster tycker att det är viktigt att ni kan välja den dörren som passar ert hem. Finner ni inte den modellen som passar er på vår hemsida, hör då av er så hjälper vi er.

Halvdörr

Halvdörrar kanske är mer kända som stalldörrar. Detta betyder inte att de bara kan användas i ett stall utan funktionen med att kunna öppna endast den översta delen har gjort att dessa har blivit populära att använda i sommarstugor och kök där man ofta vill vädra utan att behöva öppna upp hela dörren.

En stalldörr har man extra glädje av under sommarhalvåret då man gärna vill kunna vädra ur så snabbt som möjligt.

Sparfönster har ett brett urval av halvdörrar som vi tillverkar. Här kan man välja med eller utan glas och fyllningar. Detta betyder att man kan välja en dörr som passar utan massa besvär.

Denna flexibiliteten som man får med en halvdörr kontra andra dörrar är svårslagen. Dessutom kan man kombinera dessa med sidohängda fönster för att få ett klassiskt och stilrent utseende även om huset inte är så stort.

halvdörrarhalvdörrar
altandörraraltandörrar

Altandörr

Altandörrar är oftast placerade ut mot en altan eller en balkong. Typiskt för dessa är också att de ofta innehåller mycket glas. Detta ger ett lättare intryck och man får ett ordentligt ljusinsläpp in till sitt hem.

Då ni står inne i ert hem så kan ni se ut obehindrat i er trädgård och på kvällarna då man har tänt upp utomhusbelysningen så ger det en extra stämning. Med så mycket glas i dörren så är det viktigt att man har isolerglas som håller värmen. Hos oss kan ni välja mellan både 2 och 3-Glas efter de förutsättningarna som ni har.

Du kan designa din egna ytterdörr med profiler, spröjs och storlek. Dessutom har vi altandörrar i standardstorlekar på vår lager för snabb leverans.

Altandörrarna kan också kombineras med sidojus så man kan bygga en matchande hel glasvägg eller om man bara vill förlänga dörren och få ett större ljusinsläpp. Låt fantasin flöda så hjälper vi er att förverkliga era byggdrömmar.

Skjutdörr

Skjutdörrar är det bästa valet för de som inte vill att dörren skall ta någon plats från altanen eller rummet. Med en skjutdörr kan man få upplevelsen av att få in utsidan kommer in i rummet.

Skjutdörrarna har mycket glas och det ställer stora krav på isoleringen. Det är därför man skall köpa skjutdörrar med moderna energiglas och då helst 3-glas.

Till skillnad från en vanlig ytterdörr som antingen går inåt eller utåt så glider gångdörren i ett spår bakom den fasta rutan. I och med detta så får man ett stort ljusinsläpp samtidigt som det tar upp lite plats.

Typiskt för skjutdörrar är att det ger huset ett öppet och luftigt utseende. Speciellt under sommaren kan man öppna upp och fylla huset med frisk luft.

skjutdörrarskjutdörrar

Tillval, material och färg – Välj hur din ytterdörr ska se ut

När du har valt dörrtyp och modell kan du välja de tillval du vill lägga till för att din ytterdörr ska se ut och ha de funktioner som du har tänkt dig. Våra ytterdörrar tillverkas efter dina önskemål och vi erbjuder följande tillval på nästan alla dörrar:

 • Material
 • Energiglas
 • Glas design & Insynsskydd
 • Säkerhetsglas
 • Typ av fyllning
 • Öppningsriktning
 • Färg på utsidan
 • Färg på insidan
 • Tröskel
 • Friktionsbroms
 • Ventil

Vi vill, genom att erbjuda alla dessa tillval, kunna hjälpa dig att beställa en dörr som passar perfekt för ditt behov. Tänk på att vissa tillval passar bättre ihop än andra. Det är till exempel inte rekommenderat att välja till en ventil om du valt en dörr med 3-glas super lågenergiglas för att få bättre isolering.

Släpp in mer ljus och färre blickar med rätt glas på din ytterdörr

En ytterdörr med glasrutor eller en altandörr i helglas är ett perfekt sätt att släppa in mer naturligt ljus i hemmet. Mer naturligt ljus gör att ditt hem känns mer öppet och skapar en härligare atmosfär i huset. Mer ljus i entrén ger ditt hem en mer välkomnande känsla. En ytterdörr med sidoljus eller fönster i hallen är även praktiskt då du slipper tända lampan i hallen under dagen.

Bor du precis vid en väg eller har en hall som leder rakt in i resten av huset kan det däremot kännas lite för öppet med glasrutor i dörren. Vill du hålla nyfikna blickar ute ur ditt hem kan vi erbjuda en praktisk lösning som inte påverkar ljusinsläppet som många vill ha i sina hem. När du beställer en av våra ytterdörrar med glas har du möjligheten att välja ett glas med struktur för att få ett naturligt insynsskydd utan att hindra ljus från att komma in i hemmet. Du hittar flera olika sorters struktur på våra glas och kan välja den design som du tycker är snyggast.

Beställ din ytterdörr hos Sparfönster

För dörrar och fönster är Sparfönster det bästa valet på marknaden. Vi har det bredaste utbudet av ytterdörrar och vi erbjuder även de tillval som många behöver för att få en ytterdörr som passar just deras behov. Vi har levererat ytterdörrar till nöjda kunder över hela landet sedan 2006 och är idag certifierade för Trygg E-handel. Förutom detta får du följande fördelar när du köper din ytterdörr hos Sparfönster:

 • Låga priser och hög kvalitet
 • Trygg E-handel
 • Upp till 15 års garanti
 • 2 veckors leveranstid på lagervaror
 • Träprodukter tillverkade av kvistfritt högkvalitets trä
 • Många tillval
 • Kunnig och hjälpsam kundtjänst

Har du några frågor om specifika dörrtyper eller tillval kan du alltid kontakta vår kunniga personal i vår kundtjänst för att få svar och råd. Vår kundtjänst kan bland annat hjälpa dig att välja rätt sorts ytterdörr till just ditt hem, hjälpa dig med måttbeställning och rekommendera de tillval som kommer att göra din ytterdörr perfekt. SparFönster är det bästa valet på marknaden för dig som är ute efter nya dörrar eller fönster. Låt vårt breda sortiment inspirera dig och beställ din nya ytterdörr hos oss redan idag.

Billiga dörrar från lager – snabb leverans

Hos oss på Sparfönster får du alltid snabb leverans och billiga ytterdörrar. Beställer du från vårt lagersortiment får du din ytterdörr inom 5-8 arbetsdagar. Vid andra beställningar kan du alltid få information om hur lång just din leverans blir.

Du har dessutom 14 dagars full returrätt.

Dörrar i trä

Hos Sparfönster finner du mycket prisvärda ytterdörrar i trä till bra kvalitet. Vi garanterar bästa kvaliteten på våra dörrar.

Dörrar i trä/alu

Du kan välja dörr av trä/aluminium - dessa dörrar kombinerar träets och aluminiumets goda egenskaper till en hållbar och vädertålig dörr.

Dörrar i pvc

PVC-dörrar (plast) är det senaste nya och ett populärt val då materialet kräver lite underhåll och har mycket lång hållbarhet.

Vanliga frågor

 • Hur mäter jag upp för nya dörrar och fönster? 

  Det låter kanske svårt att mäta upp och köpa nya dörrar? Läs vår guide och undvik fel. Allt du behöver är:
  -  Papper
  -  Penna 
  -  Tumstock

  Du kan läsa mer i vår guide om uppmätning av dörrar och fönster här.

 • Vad kostar nya dörrar? 

  Hos Sparfönster kan du se konkreta exempel på vad det kan kostar att få nya dörrar och fönster till olika bostäder och materialtyper. Hitta din bostadstyp och se prisexempel här.

 • Varför ska jag välja Sparfönster? 

  Vi har alltid skarpa erbjudanden på energifönster med 10 års garanti. Det vet våra kunder, för på Trustpilot har vi en score på 4.7/5.

Få ut så mycket som möjligt av en ny ytterdörr från Sparfönster

Om du står i valet att köpa en ny ytterdörr eller nya fönster så ska du inte tveka att gå in på Sparfönsters nätsida och se vårt stora utbud. Vi har dörrar som passar för alla behov oavsett om det är till huset, sommarstugan eller Attefalls stugan.

Alla våra produkter är tillverkade efter goda hantverkstraditioner. Det byter att man kan känna sig säker på att de dörrar och fönster man köper är av hög kvalité. Våra fönster och dörrar är producerade för de hårda nordiska förhållandena. Här är det viktigt med en hållbar och välisolerad dörr.

Du kan alltid gå in på Sparfönster.se och se vårt breda sortiment av fönster och dörrar. Vi gör allt för att ni skall bli nöjda med vår service och hög kvalité till ett så billigt pris som möjligt.