Trygg E-handel

Näthandel sedan 2006

10 års garanti

Lagervaror levereras inom 2 veckor

+200 000 har köpt

Dörrar

Utforska vårt stora utbud av billigare dörrar här

Du hittar lätt priset på våra dörrar – välj produkten, fyll i dina specifikationerna. Då är du redo att beställa din helt nya dörr.

Du hittar ett brett urval av olika dörrar och ytterdörrar här i denna kategori. Utforska våra många olika produkttyper och dyka in i de enskilda kategorierna. Kanske letar du efter en ny altandörr, en ny ytterdörr eller kanske en förrådsdörr. Oavsett syftet har du kommit till rätt plats.

Köp en dörr som passar dina behov

Om man är husägare känner man till allt jobb och underhåll som kommer med ett hus. Det är både invändigt och utvändigt där det skall målas, rensas och fixas.

Nu och då kommer det också större projekt som kräver mer arbete och som ställer högre krav på att det är genomtänkt. Detta gäller speciellt vid byte av ytterdörrar och fönster.


SparFönster räknar med detta då de Svenska kunderna är kräsna och förväntar sig hög kvalité till ett lågt pris. Detta är grunden till att vi arbetar så hårt med att alla kunder som köper dörrar från oss alltid skall vara nöjda och känna att man fått så mycket som möjligt för pengarna.

Om du skall byta din dörr så kontakta oss så hjälper vi dig att hittar den lösningen som passar för dig. Vi har alltid ett stort utbud av dörrar så du kan finna den dörren som du önskar.

Vilka olika dörrtyper fins det?

Hos oss har du en hel mängd olika ytterdörrar att välja mellan. Vi har ett brett sortiment, däribland har vi såklart den traditionella ytterdörren, som du kan få i olika mått.

När man står inför ett dörrbyte så är det viktigt att man ser över de olika alternativen innan man beställer en ny dörr som man kommer ha under många år framöver. Man skall inte stressa och ta första bästa dörr utan välja något som passar in och lyfter ert hem framöver.

Vi har massor av olika modeller av nya dörrar som kan anpassas efter dina krav så de passar in perfekt. Här under kan ni titta närmare på vilka olika dörrmodeller som vi bygger.


Formpressad entredörr

När man bor i Skandinavien så skall man vara förbered på det kalla klimatet. Vi bor ända uppe i norr men bara för det så behöver man inte gå runt och frysa.

När temperaturen kan gå så långt ner som den gör under vintern i Skandinavien så är det nödvändigt med välisolerade ytterdörrar. Man har mycket pengar att spara på sina uppvärmningskostnader om man isolerar väl. Detta gäller speciellt för dörrar och fönster då det är där man förlorar mest värme. Formpressade dörrar är en dörrtyp som passar in helt och hållet i det svenska klimatet. Detta för att de är välisolerade och täta. Dörrarna tillverkas i en sandwitchkonstruktion där man växlar isolering med trä. Detta ger möjligheten till att producera släta dörrar men även profilerade dörrar med speglar som fortfarande håller värmen.

Så nu när du skall köpa ny ytterdörr så kan du välja en snygg, välisolerad formpressad entredörr.

Ytterdörr

En ytterdörr eller en entredörr som det också kallas fungerar oftast som den primära ingången till ert hem. Detta ställer extra krav på funktion, säkerhet och hållbarhet. Den är oftast placerad central på huset så genom att ändra dörrens utseende kan man ändra hela husets uttryck.

En ytterdörr finns i flera olika modeller och kan vara allt från modern och minimalistisk till klassisk och profilerad. Vi har även dubbeldörrar och ytterdörrar som är sammanbyggda med sidoljus. Möjligheterna är oändliga och det är bara fantasin som kan sätta gränserna. Vi har ett brett sortiment samt att vi bygger efter era önskemål så att du slipper kompromissa med hur du vill ha det.

Att kombinera att sidoljus till er nya entredörr gör att ni får mer ljusinsläpp samt att ni får ett lättare utseende.

En entredörr är bland det första man ser på ett hus och vi på SparFönster tycker att det är viktigt att ni kan välja den dörren som passar ert hem. Finner ni inte den modellen som passar er på vår hemsida, hör då av er så hjälper vi er.

Halvdörr

Halvdörrar kanske är mer kända som stalldörrar. Detta betyder inte att de bara kan användas i ett stall utan funktionen med att kunna öppna endast den översta delen har gjort att dessa har blivit populära att använda i sommarstugor och kök där man ofta vill vädra utan att behöva öppna upp hela dörren.

En stalldörr har man extra glädje av under sommarhalvåret då man gärna vill kunna vädra ur så snabbt som möjligt.

SparFönster har ett brett urval av halvdörrar som vi tillverkar. Här kan man välja med eller utan glas och fyllningar. Detta betyder att man kan välja en dörr som passar utan massa besvär.

Denna flexibiliteten som man får med en halvdörr kontra andra dörrar är svårslagen. Dessutom kan man kombinera dessa med sidohängda fönster för att få ett klassiskt och stilrent utseende även om huset inte är så stort.

Altandörr

Altandörrar är oftast placerade ut mot en altan eller en balkong. Typiskt för dessa är också att de ofta innehåller mycket glas. Detta ger ett lättare intryck och man får ett ordentligt ljusinsläpp in till sitt hem.

Då ni står inne i ert hem så kan ni se ut obehindrat i er trädgård och på kvällarna då man har tänt upp utomhusbelysningen så ger det en extra stämning. Med så mycket glas i dörren så är det viktigt att man har isolerglas som håller värmen. Hos oss kan ni välja mellan både 2 och 3-Glas efter de förutsättningarna som ni har.

Du kan designa din egna ytterdörr med profiler, spröjs och storlek. Dessutom har vi altandörrar i standardstorlekar på vår lager för snabb leverans.

Altandörrarna kan också kombineras med sidojus så man kan bygga en matchande hel glasvägg eller om man bara vill förlänga dörren och få ett större ljusinsläpp. Låt fantasin flöda så hjälper vi er att förverkliga era byggdrömmar.

Skjutdörr

Skjutdörrar är det bästa valet för de som inte vill att dörren skall ta någon plats från altanen eller rummet. Med en skjutdörr kan man få upplevelsen av att få in utsidan kommer in i rummet.

Skjutdörrarna har mycket glas och det ställer stora krav på isoleringen. Det är därför man skall köpa skjutdörrar med moderna energiglas och då helst 3-glas.

Till skillnad från en vanlig ytterdörr som antingen går inåt eller utåt så glider gångdörren i ett spår bakom den fasta rutan. I och med detta så får man ett stort ljusinsläpp samtidigt som det tar upp lite plats.

Typiskt för skjutdörrar är att det ger huset ett öppet och luftigt utseende. Speciellt under sommaren kan man öppna upp och fylla huset med frisk luft.

Billiga dörrar från lager – snabb leverans

Hos oss på SparFönster får du alltid snabb leverans och billiga ytterdörrar. Beställer du från vårt lagersortiment får du din ytterdörr inom 5-8 arbetsdagar. Vid andra beställningar kan du alltid få information om hur lång just din leverans blir.

Du har dessutom 14 dagars full returrätt.

Dörrar i trä

Hos SparFönster finner du mycket prisvärda ytterdörrar i trä till bra kvalitet. Vi garanterar bästa kvaliteten på våra dörrar.

Dörrar i trä/alu

Du kan välja dörr av trä/aluminium - dessa dörrar kombinerar träets och aluminiumets goda egenskaper till en hållbar och vädertålig dörr.

Dörrar i pvc

PVC-dörrar (plast) är det senaste nya och ett populärt val då materialet kräver lite underhåll och har mycket lång hållbarhet.

Vanliga frågor

 • Hur mäter jag upp för nya dörrar och fönster? 

  Det låter kanske svårt att mäta upp och köpa nya dörrar? Läs vår guide och undvik fel. Allt du behöver är:
  -  Papper
  -  Penna 
  -  Tumstock

  Du kan läsa mer i vår guide om uppmätning av dörrar och fönster här.

 • Vad kostar nya dörrar? 

  Hos SparFönster kan du se konkreta exempel på vad det kan kostar att få nya dörrar och fönster till olika bostäder och materialtyper. Hitta din bostadstyp och se prisexempel här.

 • Varför ska jag välja SparFönster? 

  Vi har alltid skarpa erbjudanden på energifönster med 10 års garanti. Det vet våra kunder, för på Trustpilot har vi en score på 4.7/5.

Få ut så mycket som möjligt av en ny ytterdörr från SparFönster

Om du står i valet att köpa en ny ytterdörr eller nya fönster så ska du inte tveka att gå in på SparFönsters nätsida och se vårt stora utbud. Vi har dörrar som passar för alla behov oavsett om det är till huset, sommarstugan eller Attefalls stugan.

Alla våra produkter är tillverkade efter goda hantverkstraditioner. Det byter att man kan känna sig säker på att de dörrar och fönster man köper är av hög kvalité. Våra fönster och dörrar är producerade för de hårda nordiska förhållandena. Här är det viktigt med en hållbar och välisolerad dörr.

Du kan alltid gå in på Sparfönster.se och se vårt breda sortiment av fönster och dörrar. Vi gör allt för att ni skall bli nöjda med vår service och hög kvalité till ett så billigt pris som möjligt.