Altandörr och balkongdörr i hög kvalitet

Uppgradera din altan med en ny altandörr från Sparfönster. Välj bland vårt breda sortiment av snygga och hållbara altandörrar som passar ihop med dina fönster. Inspireras av våra olika modeller och förbättra entrén till din uteplats.

Snygg, stilren och säker altandörr från Sparfönster

Ditt hem förtjänar att se så bra ut som möjligt, för att du ska trivas och må bra när du är hemma. Detta gäller allt från vilken soffa du har till hur dina dörrar och fönster ser ut. Hos Sparfönster kan du hitta inspiration och få nya idéer om hur du kan ge ditt hem ett vackert ansiktslyft, med våra högkvalitativa altandörrar och balkongdörrar. 

Våra produkter kommer med upp till 15 års garanti och är både hållbara och slitstarka. Med de många tillvalen vi erbjuder kan du dessutom få en altandörr som ser ut precis som du vill ha den. Vårt breda sortiment gör det även enkelt kan matcha fönster, altandörr och ytterdörr för att få en enhetlig look. 

Ny altandörr till din nya uteplats

Om du ska bygga en ny uteplats eller altan kommer du att behöva en praktisk och snygg altandörr som kommer att vara entrén till din nya oas i trädgården. Med Sparfönsters breda sortiment kan du hitta en dörr som passar precis din smak, ditt hems befintliga design och din nya altans stil. Med en fönsterdörr i helglas eller en altandörr med spröjs kan du matcha dörren med resten av huset. 

Altandörren är inte bara en utgång och en dörr utan är även en öppning som släpper in mer naturligt ljus i hemmet och ger ditt hus en härligare atmosfär. Dörren kopplar även samman inomhusdelen med utomhusdelen av ditt hem och är en viktig del av huset. 

Under sommaren kommer altandörren förmodligen att användas varje dag och vara din entré ut i trädgården och under vintern är det viktigt att dörren är av hög kvalitet för att inte släppa in kylan. Oavsett vilken sorts dörr du väljer till din uteplats eller altan kan du hitta en design och de rätta tillvalen hos Sparfönster.

balkongdörrar installerade i husetbalkongdörrar installerade i huset

Så kontrollerar du din altandörr

Att kontrollera altandörren med jämna mellanrum är en förutsättning för att kunna underhålla den. Det är vissa saker du bör vara extra uppmärksam på: Det viktigaste är att du kontrollerar träets kondition. Undersök om träet känns mjukt eller hårt. Om det känns hårt är det ett tecken på att träet är friskt och inte är utsatt för röta.

Det finns även andra sätt att hålla koll på om träet blir fuktigt, t.ex. buktningar, missfärgningar eller sprickor. Självklart är det även viktigt att kontrollera att dörren är funktionsduglig. Om du exempelvis har ett skjutparti, bör ju dörrarna kunna öppnas och stängas enkelt. Ur energisynpunkt är det dessutom viktigt att säkerställa att det inte drar från dörren.

altandörrar installerade i husetaltandörrar installerade i huset

Olika typer av altandörrar och balkongdörrar

När du väljer en ny altandörr eller balkongdörr har du väldigt många valmöjligheter när det kommer till utseende, material och tillval. Hos Sparfönster hittar du inte bara vanliga altandörrar med eller utan glas, vi erbjuder även ett brett utbud av bland annat dubbla altandörrar, dreh kipp altandörrar och massor av tillbehör till dörrar.

Våra altandörrar går att beställa med olika antal glasrutor, i helglas eller med en kombination av fyllning och glas. Du kanske är ute efter en balkongdörr med glas och spröjs? Eller en helglasad altandörr i samma färg och material som dina fönster. Välj först hur många glasrutor din altandörr ska ha. I vårt sortiment hittar du dörrar i följande varianter:

 • 1 glasruta
 • 2 glasrutor
 • 3 glasrutor
 • 4 glasrutor
 • 5 glasrutor
 • 6 glasrutor
 • 8 glasrutor
 • 10 glasrutor
 • 12 glasrutor
 • 1 fyllning och 1 glasruta
 • 1 fyllning och 6 glasrutor

Du kan alltså välja mellan 1 stor glasruta med optimalt ljusinsläpp till 12 glasrutor separerade med spröjs för en mer klassisk design. Du bestämmer själv vilken sorts dörr som kommer att passa ditt hem och din personliga stil. När du har valt hur dörren ska se ut med antal rutor och/eller fyllning kan du sedan välja mellan fler olika tillval. Vi vill att du ska få precis den altan- eller balkongdörren som du vill ha och ger dig därför enorm frihet när det kommer till just tillval och valbara uppgraderingar.

Tillval, material och färg – Hur vill du ha din altandörr?

När du har valt din altandörr får du först välja storlek på din dörr och sedan välja de tillval du vill lägga till. Du kan läsa mer om måttagning längre ner om du vill ha hjälp med att mäta upp innan du beställer din nya altandörr. När det kommer till altandörrar erbjuder Sparfönster bland annat följande tillval:

 • Material
 • Energiglas
 • Glas design & Insynsskydd
 • Säkerhetsglas
 • Typ av fyllning
 • Öppningsriktning
 • Färg på utsidan
 • Färg på insidan
 • Tröskel
 • Friktionsbroms
 • Ventil

Förutom tillvalen på din altan- eller balkongdörr kan du även välja ett antal tillbehör. Här väljer du till exempel vilken sorts handtag och låstyp dörren ska ha samt om du vill få med adjufix för att göra monteringen lättare. Vi erbjuder även valet att lägga till ett underhållskit som du får med din nya dörr.

Släpp in ljus och håll blickarna ute med rätt glas på din altandörr

En altandörr med glasruta släpper in mer ljus i huset och gör att ditt hem känns luftigare och mer öppet. Våra altandörrar med genomskinligt glas ger dig dessutom en tydlig överblick över trädgården eller altanen, så att du kan hålla koll på barnen när de leker utomhus. Vill du släppa in mer naturligt ljus i hemmet men samtidigt hålla minimera insyn? Då kan du välja glas med struktur som fungerar som insynsskydd och håller nyfikna blickar ute men släpper in lika mycket härligt solljus som vanliga glasrutor. 

Har du små barn eller husdjur hemma kan du även fundera på att välja säkerhetsglas på din nya altandörr. Säkerhetsglas är designat för att vara tåligare och faller inte sönder i massa vassa bitar som små fötter och tassar kan skada sig på om olyckan skulle vara framme. Bor du nära en väg och vill hålla ute oljudet från bilarna? Välj ljuddämpande glas som håller buller från trafik ute mycket bättre än andra glastyper. När du väljer glas till din altandörr får du även välja mellan 2-glas och 3-glas, som påverkar dörrens U-värde.

U-värde i altandörr – Vad är det?

Man talar ofta om U-värden när man pratar om hur energieffektiva fönster och dörrar är. U-värdet anger hur mycket värme som tränger sig ut ur en byggnad och är därför direkt kopplat till din energikostnader för uppvärmning av ditt hem. Ju lägre U-värde din dörr eller ditt fönster har, desto mindre värme släpps ut ur huset. Genom att köpa en ny, modern altandörr med energieffektivt glas kan du sänka U-värdet i ditt hem och spara pengar i längden genom att dra ner elförbrukningen som krävs för att värma upp ditt hus. 

När du beställer en altandörr hos oss får du välja glastyp mellan 2-glas och 3-glas. 2 glas är lågenergiglas och 3-glas är Super lågenergiglas. Väljer du 3-glas på din altandörr får du bättre isolering vilket innebär lägre värmeutsläpp än med 2-glas. 3-glas är därför ofta standardvalet för de flesta fönster och dörrar. Men i vissa fall kan det vara bättre och mer ekonomiskt att välja 2-glas. 

Eftersom 3-glas isolerar bättre betyder det även att dörrar med denna glastyp släpper in mindre värmestrålning från solen. Det rekommenderas därför att välja 2-glas om glasrutan sitter på husets södra sida och står i sol större delen av dagen. Detta gör att du kan ta tillvara på solens naturliga värmestrålning och sänka dina värmekostnader med hjälp av soluppvärmning under dagen. Valet mellan 2-glas och 3-glas beror därför på vilken sida av huset du ska montera din nya altandörr. Om du är osäker på vilket glas du bör välja kan du alltid kontakta vår kunniga kundtjänst för råd och hjälp.

Altandörr i trä, aluminum eller PVC – Vilket material är bäst?

Våra altandörrar och balkongdörrar går att få i 3 olika material. Du väljer själv det material du tycker kommer att passa ditt hem bäst när du väljer bland de olika tillvalen innan du sllutför beställningen. Olika material har olika krav när det kommer till underhåll och ser även olika ut. Många föredrar att matcha materialet i dörrar och fönster men det kan vara minst lika snyggt att skapa en kontrast med olika sorters material och fönstertyper. Vi erbjuder följande material på våra altandörrar:

Trä har varit en grundläggande byggsten i svenska hus i århundraden och med dagens teknologi kan vi tillverka altandörrar i trä som är hållbara och tål vårt hårda nordiska klimat. Trä är även det vanligaste valet för både dörrar och fönster i Sverige. 

Våra altandörrar i trä tillverkas av långsamt växande tallar som har en hög andel kärnved (90%). Det innebär att träet som din dörr tillverkas i är perfekt anpassat för hårda, kalla vintrar och våta höstar. Detta säkerställer att du får en hållbar och stark produkt som kommer att se bra ut i många, många år. 

Alla våra fönster i trä och trä/aluminium är dessutom impregnerade för att ha ett långt skydd mot röta och svamp. Många väljer målade dörrar i trä och eftersom våra dörrar är tillverkade av trä som är både kvistfritt och fingerskarvat så att du får en jämn och slät yta på din fabriksmålade altandörr från Sparfönster.

Altandörrar i trä/aluminium har en kärna i samma högkvalitets trä på insidan som våra trädörrar men har även en aluminiumbeklädnad på utsidan. Aluminiumbeklädnaden gör dörren ännu mer slitstark och resistent mot hårt väder och regn. Trä/Alu är även ett material som kräver mindre underhåll än trä. Medan Trä/Alu kostar lite mer behöver dörrar i detta material aldrig målas om, vilket sparar pengar i längden.

Det moderna materialet PVC (PVC-plast) är det mest hållbara valet för fönster och dörrar. PVC är ett extremt slitstarkt material som håller riktigt länge, även i de norraste delarna av landet. Detta är ett modernt material som är det perfekta valet för dig som vill ha en underhållsfri altandörr i en modern design. PVC dörrar kan torkas rent med en fuktig trasa eller spolas rent med trädgårdsslangen vid behov.

Våra videoguider hjälper dig med uppmätning och montering av din altandörr

Sparfönster har skapat flera hjälpsamma videoguider för att hjälpa dig med tips och instruktioner när det kommer till att mäta upp och montera din nya altandörr. Innan beställning är det viktigt att du mäter upp på rätt sätt så att du får hem en altandörr i rätt storlek. Därför har vi filmat en steg-för-steg guide på hur man mäter upp för fönster och dörrar. 

Vi har även en instruktionsvideo som visar hur du monterar din nya dörr på rätt sätt. Du hittar alla våra praktiska videoguider här. Om du har frågor och hellre vill prata med vår kunniga personal kan du alltid kontakta vår kundtjänst och få hjälp och råd i telefon, via mail eller chatt. 

Beställ din nya altandörr hos Sparfönster idag

Hos Sparfönster kan du hitta det bredaste utbudet av altandörrar och balkongdörrar och vi erbjuder massor av tillval så att du kan välja precis hur din dörr ska se ut. Våra lagervaror levereras inom 2 veckor medan specialbeställningar skickas direkt från fabrik för att våra priset så låga som möjligt. Sedan 2006 har Sparfönster levererat fönster och dörrar till våra kunder i Sverige och idag är vi certifierade för Trygg E-handel. Du får dessutom upp till 15 års garanti på alla våra produkter, så att du kan känna dig extra trygg när du handlar hos oss. Här är en lista över fördelar med att handla hos Sparfönster:

 • Låga priser och hög kvalitet
 • Trygg E-handel
 • Upp till 15 års garanti
 • 2 veckors leveranstid på lagervaror
 • Träprodukter tillverkade av kvistfritt högkvalitets trä
 • Många tillval och alternativ
 • Kunnig och hjälpsam kundtjänst
 • Många nöjda kunder sedan 2006

Vi har även kunnig personal som sitter i vår kundtjänst som du kan kontakta om du skulle ha några frågor. Vår kundtjänst kan hjälpa dig att välja rätt sorts dörr till ditt hem, svara på funderingar du kan ha om måttagning samt ge dig rekommendationer när du planerar en renovering hemma. Sparfönster är det bästa valet på marknaden för dig som är ute efter nya dörrar eller fönster. Låt vårt breda sortiment inspirera dig och beställ din nya balkongdörr eller altandörr hos oss redan idag.

Vanliga frågor

 • Vad är en altandörr?

  Med en altandörr / balkongdörr från Sparfönster kommer du lätt från huset och ut på din altan, terrass eller trädgård. Våra billiga altandörrar eller balkongdörrar kan också användas i samband med franska balkonger.
 • Hur väljer jag rätt öppningsriktning för min dörr?

  Om du är osäker på vilken riktning din dörr ska öppna har vi gjort en guide som du kan läsa här.

 • Hur mäter jag upp nya dörrar och fönster?

  På Sparfönster har vi skapat en guide. Du kan se det här.

 • Finns det en garanti för nya dörrar och fönster?

  Hos Sparfönster har vi 10 års garanti på alla våra dörrar och fönster. Du kan läsa mer om vår 10 års garanti här.

När vi har Black Week, finns det alltid mycket pengar att spara. Är du intresserad av att veta mer om vår Black Week-kampanj? Då kan du göra det här: Black Week/Friday - fönster och dörrar