Upptäck skjutdörrar i flera modeller

Skjutdörrar ger mer utrymme genom att utnyttja väggar istället för att blockera med in- och utåtgående dörrar. De släpper in mycket ljus och gör rummet rymligare. Designa dina egna skjutdörrar och få dem snabbt levererade till dig, monteringsklara och enligt dina önskemål.

 1. Skjutdörrar/skjutpartier

  Skjutdörrar/skjutpartier

  från 36 034 kr
  Choose
 2. Skjutdörrar/skjutpartier

  Skjutdörrar/skjutpartier 12 rutor

  från 38 435 kr
  Choose
 3. Skjutdörrar/skjutpartier

  Skjutdörrar/skjutpartier 16 rutor

  från 39 353 kr
  Choose
 4. Skjutdörrar/skjutpartier

  Skjutdörrar/skjutpartier 24 rutor

  från 41 296 kr
  Choose

Saknar du ett nytt skjutparti?

Här på vår hemsida kan du se en lista över våra priser på måttbeställda skjutdörrar – vi har de bästa priserna i branschen! Om det inte är en skjutdörr du letar efter kan du även ta en titt bland våra andra produkter som exempelvis: 

… och många andra modeller och produkter. Hos Sparfönster kan du få hem måttbeställda lösningar och välja mellan ett hav av olika modeller av dörrar så att du kan beställa fönster och dörrar som är perfekta för just ditt hem.

En dörr som utnyttjar utrymmet 

Det kan vara svårt att hitta en smidig dörr om du inte har särskilt mycket plats vid dörröppningen. Om du till exempel behöver en dörr till en mindre balkong kan det vara ont om plats om dörren ska öppnas utåt. Då är det både praktiskt och snyggt att hellre välja en dörr som kan skjutas åt sidan. Detta ger dig även möjligheten att förlänga hemmet ut till balkongen utan att ha en traditionell dörr i vägen. 

En vanlig dörr som öppnas inåt eller utåt kommer alltid att stå på glänt, även om du öppnar det helt och hållet. En skjutdörr kan däremot öppnas så att du istället har en smidig övergång mellan hemmet och balkongen eller altanen. Det är både snyggt, praktiskt och tidlöst att välja en skjutdörr till ditt hem.


Få expert hjälp och rådgivning för skjutdörrar 

Att välja rätt skjutdörr är inte alltid enkelt. Det finns flera saker som man ska tänka på innan man gör en beställning. Du måste bland annat välja vilken typ av glas du vill ha, vilket kan vara svårt om man inte känner till de olika fördelar och nackdelar som de olika glastyperna har. 

Hos Sparfönster kan du välja mellan 2-glas fönster och 3-glas fönster. Den största skillnaden på dessa två är isoleringen. 3-glas fönster har bättre isolering och är därför mer energieffektiva på vintern. Om dörren eller fönstret som ska monteras är vänt mot söder vill du däremot hellre ha 2-glas fönster så att rummet kan värmas under sommaren. 

När du köper en skjutdörr ska du tänka på att glaset är en enda stor ruta och därför ställs ett större krav på energieffektiviteten. Om du är osäker på hur många lager du bör ha är det säkrare att välja en dörr med 3 lager. 

Även materialet kan anpassas efter dina egna behov och stilen i ditt hus. Här kan du välja mellan: 

 • Rent trä
 • Trä och aluminium
 • PVC

Du kan hitta inspiration och få expert rådgivning här hos Sparfönster så att du kan välja de bästa skjutdörrarna för ditt hem. Om du behöver beställa fönster eller dörrar idag kan du ta en titt på våra lagervaror och göra din beställning redan idag.

Stort urval av av skjutdörrar

Hos Sparfönster kan du alltid spara pengar genom att köpa vackra och hållbara dörrar och fönster, men vilken dörr bör du välja? Du hittar alltid ett stort urval hos oss och kan även anpassa allt från mått till färg på skjutdörrarna. Du kan helt enkelt köpa dörren som passar perfekt till ditt hem och din stil. 

Att välja dörr har inte heller bara med det praktiska att göra, man behöver även tänka på hur dörren kommer att se ut i kombination med rummet som dörren ska monteras i. Att ha ett rum och en skjutdörr som har en genomgående stil i form och funktion kan kräva lite inspiration och hos oss på Sparfönster kan du hitta flera olika valmöjligheter som kan inspirera dig att välja rätt. Titta gärna i vårt galleri för lite extra inspiration till ditt hem.

Skjutdörrar med en eller flera rutor

Dina skjutdörrar är en förlängning av hemmets inredning och stil och därför är det viktigt att dörrens utseende passar bra ihop med resten av huset. På Sparfönster kan du hitta både skjutdörrar med en enda stor ruta eller flera mindre rutor med spröjs. Du kan välja din egen kombination av rutor så att dörren passar ditt rum. 

Vilka material kan du välja?

Hos Sparfönster kan du välja mellan tre olika material. Vi har dörrar i rent trä, trä/alu kombination samt PVC och de olika materialen har självklart alla olika fördelar. Trä är väldigt klassisk och ser traditionellt ut i och med att det har använts i väldigt lång tid. Om du har ett äldre hus eller ett hus byggt i just trä är det fint att matcha husets stil med dörrar och fönster i trä. 

Ytterdörrar med trä och aluminium är också ett smart val om du vill ha utseendet av trä med med hållbarheten av aluminium. Med detta materialval får du en väldigt hållbar och vädertålig ytterdörr som passar in i de flesta hem. 

Sist men inte minst sist erbjuder vi även ytterdörrar i PVC-plast. Detta har blivit ett väldigt populärt val på sistone då PVC kräver extremt lite underhåll och har mycket lång hållbarhet.

Få upp till 15 års garanti när du handlar fönster och dörrar 

När du köper dörrar och fönster från Sparfönster får du alltid upp till 15 års garanti på dina produkter. Det är viktigt att du känner dig trygg och nöjd med ditt köp så att du inte behöver oroa dig för att dina skjutdörrar ska behöva ersättas efter ett par år. Du får även flera fördelar hos oss som exempelvis: 

 • CE-märkta fönster och dörrar
 • Testade av ett Teknologisk Institut
 • Över 25 års erfarenhet av produktion på egen fabrik
 • Trygghet med över 14 år som onlineshop
 • Inga dyra mellanhänder

Bli en av våra över 200 000 nöjda kunder och köp dina skjutdörrar hos oss på Sparfönster idag. Upptäck glädjen av att ha vackra och praktiska skjutdörrar som kommer hålla i flera år framöver. 

Hitta din nya skjutdörr på Sparfönster 

Utforska hela vårt sortiment av skjutdörrar på vår hemsida och klicka runt mellan de olika modellerna så att du kan hitta din nästa skjutdörr idag. Gör både stora besparingar och få en trygg upp till 15 års garanti när du beställer dörrar från Sparfönster. Att köpa hållbara skjutdörrar i hög kvalitet behöver inte kosta en förmögenhet. 

Om du vill ha rådgivning eller vill prata med en expert om dina valmöjligheter kan du alltid kontakta vår kunniga kundtjänst. Hos oss kan du även få hjälp med hur du kan mäta upp dörren själv och få svar på andra funderingar.

Vanliga frågor

 • Vad är en skjutdörr?

  Skjutdörrar till altan är glasdörrar som ger möjligheten att utnyttja boarean fullt ut, och slippa se hemmets dyrbara kvadratmeter gå till spillo. Våra skjutpartier i glas är ett otroligt smart och effektivt sätt att spara plats, och används även ofta till uterum. Våra glasskjutdörrar fungerar på så sätt att en inbyggd hävarm lyfter upp dörrskivan och placerar den på en skena, som i sin tur låter dörren glida i sidled vid öppning och stängning. Våra billiga glasskjutdörrar kan måttbeställas. 
 • Finns det en garanti för nya dörrar och fönster?

  Hos Sparfönster har vi upp til 15 års garanti mot rötskada och 12 års garanti på trä/alu och 10 års garanti på trä och PVC. Du kan läsa mer om vår garanti här.
 • Hur mäter jag upp nya dörrar och fönster?

  På Sparfönster har vi skapat en guide. Du kan se det här.
 • Är det möjligt att få en uppmätning?

  Våra samarbetspartners erbjuder uppmätning i Göteborgsområdet och södra Sverige. Beställ professionell uppmätning – så få du samtidigt en garanti om att du får levererat dina nya produkter i de helt rätta måtten. Du kan läsa mer här.

När vi har Black Week, finns det alltid mycket pengar att spara. Är du intresserad av att veta mer om vår Black Week-kampanj? Då kan du göra det här: Black Week/Friday - fönster och dörrar