Köp din dubbel altandörr på Sparfönster

En dubbel altandörr ger flexibilitet att öppna en eller båda dörrarna mot uteplatsen. Välj täckta eller glasinfattade dörrar med eller utan spröjs. Anpassa dörrarnas mått och färg. Vi erbjuder upp till 15 års garanti och CE-märkning. Kolla om vi har dem i lager för snabb leverans inom 5-10 arbetsdagar. Säkerhetsglas kan väljas för glasade dörrar enligt BBR 19.

Stort urval av altandörrar och balkongdörrar

upp till 15När du ska köpa en dörr till din altan eller balkong kan det vara svårt att hitta rätt design som passar in med resten av huset. Många vill till exempel ha en altandörr som även fungerar som ett fönster, med rutor hela vägen ner. Andra vill att dörren matchar med resten av fönstrena i hemmet och vill därför bara ha rutor på den övre delen av dörren. 

Med våra altandörrar har du rik möjlighet för att anpassa din dörr så att allt blir precis som du har föreställt dig. Du kan välja att kombinera fyllningar och rutor precis som du vill och kan även välja att endast ha rutor och spröjs på dörren. 

Nedan kan du läsa mer om våra olika typer av altandörrar och hitta en modell som passar dina behov och stilen på ditt hus. Med alla våra altandörrar kan du välja olika material, till exempel en dörr helt i trä eller en kombination av trä och aluminium. Läs mer om alla tillgängliga materialval på de olika dörrarnas produktsidor. 

Altandörr med sidoljus

Om du väljer en altandörr med sidoljus får du flera fördelar jämfört med en vanlig dörr. På Sparfönster har vi altandörrar med: 

 • Underhållsvänliga spröjs
 • Långsamt växande furu
 • Justerbara gångjärn

Med upp till 15 års garanti slipper du dessutom oroa dig över dina dörrar och kan istället njuta av hur fint det blev hemma med din nya dörr och lita på att dörren håller i många år framöver.

Altandörr med fyllningar och rutor

Ett annat snyggt val är balkongdörrar som både har fyllningar och rutor. Om du har ett hus eller en lägenhet med vackra allmogefönster är det fint att matcha den befintliga stilen med dörrar som matchar resten av huset. Det är också väldigt modernt att matcha vackra och klassiska altandörrar och fönster med ett hus som har minimalistisk design. 

Du kan välja mellan ett stort urval av olika kombinationer av fyllningar och rutor här på Sparfönster. Du får även många valmöjligheter för altandörrar med fönster och fyllningar som passar just din stil.

Altandörr med endast rutor 

Ett elegant val till alla balkonger och altaner är att välja en dörr som endast har rutor, så att du låter ljuset från altanen komma in i hemmet. Du kan välja en pardörr som har två stora rutor för maximalt ljusinsläpp och ett minimalistiskt uttryck, eller en dörr med flera små rutor och vacker spröjs för en mer klassisk design.

Oavsett vad du väljer får du alltid en dörr som håller i många år när du beställer från Sparfönster. Vi har produkter med både klassisk och modern design som passar alla hem och stilar samt ett stort urval av kombinerade designer. 

Hos oss kan du kombinera dina rutor och fyllningar, samt välja färg och material. På så sätt kan du få precis den sortens dörr som passar ditt hem.

Få upp till 15 års garanti på din dörr

När du köper altandörrar är det viktigaste oftast att dörren ska hålla och se bra ut i väldigt många år. Därför får du alltid upp till 15 års garanti när du köper en balkongdörr hos oss. Känn dig trygg med ditt köp i många år när du beställer hos oss och slipp oroa dig för dörrens hållbarhet. 

Att köpa en dörr handlar inte bara om att välja form och färg utan även en fråga om funktion. Alla altandörrar med glas har ett u-värde som indikerar hur energieffektiva de är. Ju lägre detta värde är, desto mer energieffektiv är dörren eller fönstret. På Sparfönster kan du se u-värdet på alla våra altandörrar och andra produkter så att du kan göra ett smartare val för att minska energiförbrukningen i ditt hem. 

En annan sak du alltid bör tänka på innan du köper altandörrar är vilken typ av glas du ska ha. På Sparfönster kan du få dörrar med både 3-glas fönster och 2-glas fönster, båda versioner med olika fördelar. Fönster och dörrar med tre lager har ett lägre u-värde än fönster med två lager. 3-glas håller alltså inne värmen bättre vilket är det bästa valet, så länge din dörr inte står mot söder och har sol hela dagen under sommaren. I dessa fall är 2-glas ett bättre val så att ditt hem kan värmas upp av solen.

Fönster och dörrar i hög kvalitet

Till altanen väljer många gärna en halvdörr eller en enkel altandörr. Det finns självklart många andra modeller att välja mellan, läs mer om exempelvis pardörrar till förråd eller skjutdörrar till altan genom att följa länkarna. Du kan även hitta priser på flaggfönster som passar bra ihop med en dubbel altandörr.

När du handlar fönster och dörrar i vår shop betalar du för dina varor genom en säker betalningsserver. Vi använder en online-checkout som är säker och trygg för dig, oavsett om du betalar med kort eller faktura.


Få hjälp och rådgivning i ditt köp 

Att köpa en ny altandörr för första gången kan vara lite klurigt. Det handlar inte bara om att titta på pris och design, utan du ska även välja produkter i material som passar just ditt behov. Alla altandörrar från Sparfönster är tillverkade i material av hög kvalitet, men du behöver fortfarande välja vilka material som passar ditt hem och din altan. 

När du har valt vilken typ av balkongdörr du vill köpa kan du även välja att antingen ha rent trä eller en trä/alu kombination. Detta val beror på vilken typ hus du har men även vad du tycker ser bäst ut. 

Om du vill veta mer om vilka fördelar de olika materialen har kan du läsa om materialval här och förhoppningsvis få svar på alla dina frågor. 

Upptäck vilka möjligheter du har och kika på våra lösningar idag 

Om du är osäker på vad du bör välja för material eller vilken dörr som passar ditt hem bäst kan du alltid kontakta vår kundservice, som gärna hjälper till med att förklara hur de olika materialen på våra fönster och dörrar skiljer sig åt. De kan även ge dig råd om vilket sorts glas du bör välja.

Att välja rätt glas och fönster till ett bra pris behöver inte vara särskilt krångligt och det är något vi på Sparfönster kan hjälpa dig med, från mått av dörrkarm till beställning.

Vanliga frågor

 • Varför ska jag välja en dubbel altandörr?

  Med en dubbel altandörr får du en imponerande panoramavy över t.ex. din terrass, trädgård eller altan. Samtidig är en dubbel altandörr praktisk och kan ge dig känslan av att utsidan och insidan går ihop.
 • Är det möjligt att få en uppmätning?

  Våra samarbetspartners erbjuder uppmätning i Göteborgsområdet och södra Sverige. Beställ professionell uppmätning – så få du samtidigt en garanti om att du får levererat dina nya produkter i de helt rätta måtten. Du kan läsa mer här.
 • Finns det en garanti för nya dörrar och fönster?

  Hos Sparfönster har vi 10 års garanti på alla våra dörrar och fönster. Du kan läsa mer om vår 10 års garanti här.

 • Hur väljer jag rätt öppningsriktning för min dörr?

  Om du är osäker på vilken riktning din dörr ska öppna har vi gjort en guide som du kan läsa här.