Takfönster

Öka ljuset i ditt hem med våra olika modeller av takfönster. Perfekta för rum med lutande tak och där vanliga fönster inte passar. Takfönster ger optimal ljusfördelning och kan monteras i både nya och befintliga byggnader. Se vårt urval nedan.

 1. Takfönster - Pivotfönster

  Takfönster - Pivotfönster

  Välj fönster
 2. Takfönster - Nödöppning

  Takfönster - Nödöppning

  Välj fönster
 3. Plant fast takfönster

  Plant fast takfönster

  Välj fönster
 4. Takfönster - Vindsrum

  Takfönster - Vindsrum

  Välj fönster

Fönster som släpper in ljuset

Fördelen med att sätta in ett eller flera takfönster är att du får ett större ljusinsläpp och rummet får en känsla av att vara visuellt större än det faktiskt är. Glidhängda takfönster från Skylite passar för montering där taklutningen är 20 – 55 grader medan pivotfönster är avsedda för montering på tak som har en lutning på 15 – 90 grader och det gäller oavsett typ av takmaterial.

Ditt val bör därför baseras på vilka behov du har när det gäller lutning samt material. En annan sak att tänka på är vilket typ av glas du vill ha. Här kan du läsa vidare om olika fönster samt materialval och tillgängliga glastyper. Om du ska byta ut dina befintliga fönster hemma kan du också börja med att läsa denna guide för vägledning.


Få in mer frisk luft med dina takfönster 

Våra billiga takfönster är kvalitetssäkrade och ett perfekt val för dig som funderar på att byta takfönster, att inreda vinden eller göra ovanvåningen med snedtak lite ljusare. Det går även utmärkt att sätta in ett takfönster i badrummet eller montera ett takfönster på en överbyggd balkong. 

Tänk att vakna på morgonen och mötas av solen som strålar in genom takfönstret eller att kunna följa molnens framfart genom glastaket samtidigt som du ligger i soffan.

Kom ihåg att även beställa intäckningsplåtar till dina nya takfönster. Här på Sparfönster hittar du intäckningsplåtar för alla olika takmaterial. Vi rekommenderar samtidigt att du även köper ett isoleringskit som kommer att underlätta monteringen av dina nya takfönster.

Kanske är du också intresserad av ett överhängt fönster eller ett glidhängt fönster? Andra populära produkter är också dreh kipp fönster, tunn fast fönster och spröjsade fönster.

Våra topphängda takfönster 

Det finns olika typer av takfönster och vissa är bättre för specifika behov än andra. Om du vill släppa in extra mycket ljus i rummet är takfönster en fantastisk idé, men vilket fönster du bör välja har att göra med lutningen på taket samt vilka materialval du behöver så att fönstret kan öppnas optimalt. För att få mer dagsljus inomhus är det bäst att beställa ett optimalt takfönster här hos Sparfönster. 
Du kan enkelt hitta inspiration till ditt hem i vårt galleri av nöjda kunder och hitta fönstret som passar ditt hem. Välj produkter som ger ljus och stil till ditt hus och som enkelt kan användas hela året om. Med ett topphängt fönster kan du få ett vackert fönster som bidrar till mer ljusinsläpp.

Upptäck pivåhängda takfönster 

På Sparfönster hittar du bland annat pivåhängda takfönster som är ett populärt val för många. Det finns flera fördelar med ett pivåhängt takfönster som exempelvis:

 • Underhållsvänliga spröjs
 • Långsamt växande furu
 • Justerbara gångjärn

Det smarta med att ha fönstret pivåhängt är att det enkelt kan öppnas inåt så att du släpper in så mycket luft som möjligt. Det finns flera tillbehör som du kan välja för att anpassa ditt fönster till ditt hem. Välj mellan alla våra valmöjligheter så att du kan vara nöjd med dina takfönster i flera år.

Hitta rätt material för dig

När du ska köpa takfönster kan du anpassa dina material så att det är mest optimalt för dig. Som glas får du lågenergifönster U3E, som är ett 2-glas härdat glas, på utsidan av fönstret. På utsidan av fönstret får du pulverlackerat aluminium och på insidan får du kvistfri furu. 

Detta ger fönstret en vacker stil som passar till de flesta hem, speciellt med hållbar furu som är väldigt populärt i många svenska hem. Du kan öppna med ett handtag nertill på fönstret när du behöver lite frisk luft. Få mer ljusinsläpp och bättre ventilation under sommaren med ett vackert takfönster. 

När du ska hitta fönster till taket är det fint släppa in så mycket dagsljus som möjligt så att du kan skapa ett naturligt ljus i hemmet. Om du har funderingar på vilka material och tillbehör du behöver för ditt hem kan du kontakta vår kundservice för expert rådgivning. 

Hitta ditt nya takfönster på Sparfönster 

Upptäck hela sortimentet av takfönster idag och hitta lösningen för dig. Välj mellan flera tillgängliga tillval för att designa ett takfönster som du kan vara nöjd med i flera år. Med upp till 15 års garanti på dina fönster kan du även vara trygg med ditt köp av takfönster. Fönstrena leveras enkelt och smidigt hem till dig så att du kan luta dig tillbaka efter din beställning. Här får du alltid:

 • Enkel och smidig betalning
 • Upp till 15 års garanti
 • Inbrottssäker glasmontering
 • Leverans hem till dig

Med ett högt takfönster i utmärkt kvalitet får du mer naturligt ljusinsläpp i hemmet. Hos Sparfönster får du dessutom alltid den bästa möjliga servicen till ett rimligt pris. Hos oss kan du alltid få hjälp och rådgivning via vår kundservice när det gäller montering av dina fönster och även materialval. Det Du kan anpassa flera delar av ditt takfönster efter just dina behov och vi är här för att ge dig den bästa lösningen. 

Beställ idag och få en vacker utsikt i ditt lutande tak, släpp in naturligt ljus och få bättre ventilation för ett hälsosamt inomhusklimat. På Sparfönster är det möjligt att få fönster med en hög standard till ett rimligt pris och vi erbjuder många valmöjligheter så att du kan anpassa ditt fönster precis som du vill.