Halvdörrar

Halvdörrar, även kända som stalldörrar eller tvådelade dörrar, ger praktisk flexibilitet. Den övre och undre halvan kan öppnas individuellt. Perfekt när du vill vädra med småbarn eller husdjur hemma. Hos Sparfönster kan du anpassa material, design och tillval för din halvdörr med upp till 15 års garanti.

Halvdörr/Stalldörr

En halvdörr, eller stalldörr, har separata öppningsbara delar upptill och nedtill vilket gör att dörren enkelt kan användas som ett extra fönster, till exempel för att vädra hemma. Många väljer idag att montera en halvdörr i sommarstugan där man spenderar de varmare månaderna på året. Med en halvdörr är det lättare att vädra sommarstugan när det blir för varmt inomhus.

En halvdörr passar självklart även bra hemma, som vanlig ytterdörr eller dörr ut till uteplatsen. Denna typ av dörr är särskilt praktisk i köket. Genom att ge dig ett extra fönster kan du vädra köket från matos och rök vid behov. En halvdörr kan även användas för att hålla hunden inomhus medan ni sitter på uteplatsen och vill kunna höra vad som pågår inomhus.


Välj halvdörr med rätt design

Vill du ha en halvdörr som ytterdörr helt i glas eller vill du ha en kombination av glas och fyllning? Hur många glasrutor vill du ha i dörren? Vilket material ska dörren ha och vilken typ av glas föredrar du? Hos Sparfönster har du många valmöjligheter när det kommer till att beställa halvdörr.

Du väljer först vilken typ av dörr du vill ha. Vi har modeller med helglas i övre och nedre delen av dörren. Vi har även modeller med olika kombinationer av glas, spröjs och fyllning. När du har valt din halvdörr kan du välja mellan massor av tillval för att anpassa din dörr, så att den ser ut precis som du tänkt dig.

halvdörrarhalvdörrar

Tillval för halvdörrar

Hos Sparfönster bestämmer du själv hur din dörr ska se ut med de tillval du väljer. Välj allt från dörrens material till färg, typ av spröjs och tröskel. Designa en dörr som lever upp till din standard och passar perfekt i ditt drömhem. Tillvalen för halvdörrar inkluderar bland annat:

 • Material
 • Lågenergiglas
 • Glasets struktur
 • Öppningsriktning
 • Färg på insida & utsida
 • Spröjs
 • Profil
 • Ventil
 • Spännstycke

Alla tillval är valfria och du kan välja precis de tillval du behöver. Vi vill att du ska kunna få den halvdörr du drömmer om och låter dig därför själv bestämma vad som är viktigt för just din dörr. Letar du dessutom efter en dörr med specialmått?

Vill du ha en halvdörr i specialmått? – Inga problem

När du beställer dörrar hos Sparfönster kan du fylla i exakt de mått din dörr ska ha innan beställning. Vi tillverkar din dörr efter dina specifikationer och levererar din dörr med de tillval du lagt till och erbjuder upp till 15 års garanti på dörren. Behöver du hjälp med uppmätning innan du beställer din dörr kan du läsa vår uppmätningsguide här för att få råd om hur du går tillväga för att mäta på rätt sätt.

Har du bråttom och vill ha en dörr så fort som möjligt kan du kika bland våra lagervaror. Här kan du hitta dörrar i standardmått med kort leveranstid Våra lagervaror levereras inom 2 veckor från beställning. Halvdörrar är dock alltid specialbeställningar och har lite längre leveranstid.

stalldörrarstalldörrar

Halvdörr i glas med insynsskydd för mer ljusinsläpp

Vill du ha en 2 delad stalldörr, eller halvdörr i glas men vill hålla nyfikna blickar ute? Hos oss kan du välja en glastyp med insynsskydd till din dörr. Både våra fönster och dörrar har tillvalet Glas design, som låter dig välja mellan vanligt glas, glas med insynsskydd och solskyddsglas.

Vill du ha mer naturligt ljus hemma men har nyfikna grannar? Välj ett glas med struktur och insynsskydd för att hålla ut blickarna. Vi har tre olika typer av glas med insynsskydd så att du kan välja ett glas som du tycker ser snyggt ut. Bor du vid en bilväg kanske du vill ha ett glas som håller bullerljud ute?

Under Specialglas kan du välja vårt ljuddämpande glas som är särskilt framtaget för bostäder där t.ex. trafikbuller stör. Våra ljudglasrutor har 2 olika glastjocklekar som bryter upp ljudvågor och leder till att buller minimeras med ca 5 dB (upplevs som ca 50 % bullerreduktion).

Beställ din halvdörr hos Sparfönster och förverkliga ditt drömprojekt

När det kommer till dörrar och fönster i högsta kvalitet är Sparfönster det bästa valet på marknaden. Vi har det bredaste utbudet av ytterdörrar, halvdörrar och andra dörrmodeller och ger dig friheten att välja tillval och mått innan beställning.

Vi har levererat halvdörrar och ytterdörrar till nöjda kunder över hela landet sedan 2006 och är idag certifierade för Trygg E-handel. När du handlar hos Sparfönster kan du dra nytta av följande fördelar:

 • Låga priser och hög kvalitet
 • Trygg E-handel
 • Upp till 15 års garanti
 • 2 veckors leveranstid på lagervaror
 • Träprodukter tillverkade av kvistfritt högkvalitets trä
 • Många tillval
 • Kunnig och hjälpsam kundtjänst

Har du några frågor om halvdörrar, ytterdörrar eller fönster kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Vår kundtjänst kan bland annat hjälpa dig att välja rätt sorts halvdörr till just ditt hem, hjälpa dig med måttbeställningar och rekommendera de tillval som passar dina behov. Hos Sparfönster hittar du ett brett sortiment av dörrar som passar alla sorters renoveringsprojekt och tack vare våra många tillval kan du anpassa dörren efter just ditt projekt.

Vanliga frågor

 • Varför välja en halvdörr?

  Halvdörr, som också kallas för stalldörr eller tvådelad dörr, är ett praktisk alternativ till vanliga ytterdörrar. Halvdörrar kan användas i alla typer av byggnader med utgång till det fria t.ex. ifrån hallen eller köket.

 • Finns det en garanti för nya dörrar och fönster?

  Hos Sparfönster har vi 10 års garanti på alla våra dörrar och fönster. Du kan läsa mer om vår 10 års garanti här.

 • Är det möjligt att få en uppmätning?

  Våra samarbetspartners erbjuder uppmätning i Göteborgsområdet och södra Sverige. Beställ professionell uppmätning – så få du samtidigt en garanti om att du får levererat dina nya produkter i de helt rätta måtten. Du kan läsa mer här.

 • Hur väljer jag rätt öppningsriktning för min dörr?

  Om du är osäker på vilken riktning din dörr ska öppna har vi gjort en guide som du kan läsa här.