Glaspartier

Glaspartier från Sparfönster ger dig möjligheten att bygga precis det uterum eller den vinterträdgård du drömmer om. Beräkna din pris och rabatt vid att fylla i dina mått.

glasparti i uterumglasparti i uterum

Uterumspartier

En inglasad altan eller uterum är ett bra sätt att förlänga sommaren och få lite extra yta till sitt hem. Här nedan får ni tips på vad man skall tänka på när man går i planerna att bygga ett uterum. Om ni vill ha ett uterum med stora glaspartier eller med gammeldags spröjsade fönster så har vi lösningen för er så det passar in med ert hus.

Det finns många olika lösningar och modeller på uterum. Då är det lätt att man blir vilsen och inte vet vad man skall välja. Vi finns här för dig och hjälper dig på vägen för att hitta den lösningen som passar er bäst till en billig prislapp. Ni kan få inspiration på uterum här.


Skapa ett harmoniskt uterum

När man planerar att bygga ett uterum eller göra en utbyggnad så är det viktigt att man tänker på att den skall passa in med det befintliga huset. Det skall kännas som en naturlig del av huset och som att den alltid skall ha funnits där.

Då ett uterum är ett ganska enkelt projekt så kan man själv planera hur man vill att det skall se ut. Några saker som kan vara viktiga att tänka på är att stilen skall passa in med huset. Tex. Har man spröjsade fönster i huset så är känns det oftast naturligt att uterummet också skall ha spröjs. Här under kan du få tips om vad du skall tänka på när ni skall bygga ett uterum.

Färgval

Ett uterum bistår oftast av mestadels glas men karmar och spröjs skall ni välja en färg till. Den vanligaste färgen är vit men du har många andra färger som du kan välja mellan. Dessutom kan du välja en färg på insidan och en annan färg på utsidan på ert nya uterum.

De flesta väljer att matcha färgen på sitt uterum med boningshuset. Så har man röda fönster på huset så har man röda fönster på uterummet. Detta gör att man får skapar en harmoni mellan huset och uterummet. En annan lösning för att ge sitt uterum egen karaktär är att man väljer en färg som är en kontrast mot huset. Den vanligaste kontrastfärgen är svart för uterum.

Takkonstruktion

Det är vanligt att man kan se uterum med både glastak och täckt tak. Båda lösningarna har sina fördelar och nackdelar.

Ett glastak ger en känsla av ett öppet uterum där man får in mycket ljus. Men det kan också bli väldigt varmt under sommarmånaderna när solen värmer upp rummet. Om uterummet skall ligga i ett sydvästligt läge skall man tänka en extra gång på hur man kan få god luftgenomströmning så att uterummet kan användas under sommaren.

Ett alternativ till glastak är att man har ett täckt tak. Detta skyddar uterummet från solens strålar och uterummet kommer hålla en lägre temperatur under sommaren. Dock så kommer det inte kännas lika öppet och man kommer få mindre ljusinsläpp.

takfönster och fönster i uterumtakfönster och fönster i uterum
fönster i uterumfönster i uterum

Val av fönster

Den viktigaste delen i ett uterum är fönstren och glaspartierna. Valet av fönster kommer att påverka vilken stil som ert uterum kommer att få. Om du väljer stora glaspartier i trä/alu så kommer detta ge ett modernt uttryck. Önskar ni en äldre stil så är spröjsade fönster eller flaggfönster i trä ett mer naturligt val.

När man planerar om man skall ha hela glaspartier eller ha en brösthöjd på fönstren så skall man tänka på hur uterummet skall möbleras. Ofta vill man inte ställa exempelvis en soffa mot et glasparti. Vi på Sparfönster bygger våra glaspartier och fönster efter era mått och önskemål så att de passar in.

När man väljer mindre fönster till en veranda eller uterum så ger detta ett charmigt intryck och man kan på det sättet efterlikna äldre hus. Det vanligaste materialvalet för den typen av fönster är i trä men för att minska underhållet på era nya fönster så kan dessa köpas i både trä/alu och i PVC. Oftast väljer man att ha fönsterkrokar på de fönstren som man vill ha öppningsbara då man vill ha en äldre stil men alla våra sidohängda fönster kan också beställas med handtag (Spanjoletter) som underlättar vi vädring.

Om ni önskar extra ljusinsläpp till ert uterum så kan vi även producera sneda fönster. Sneda fönster kan antingen vara trekantiga med en spets eller att man väljer att dessa inte går ända ut. Dessa är vanligt att man placerar i vinkel med taket och gör att uterummet känns som att det får extra rymd. Vanligast är att sneda fönster matchar bredden på de fönster eller dörrar som sitter monterade under dom. För att spara in lite extra pengar när ni skall bygga en veranda eller uterum så kan ni välja att alla fönster inte skall vara öppningsbara utan fasta fönster. Vi kan producera glaspartier där en del av glaspartiet är öppningsbart och resten fast. Detta är smart då man vill kunna vädra enkelt ut. Du kan välja om den öppningsbara delen skall vara överst eller i mitten på glaspartiet.

Välj rätt dörr till et uterum

Efter fönstren som är den viktigaste delen så kommer dörrarna. Många väljer att montera in pardörrar eller skjutdörrar så man kan öppna upp och bjuda in trädgården till uterummet. Detta gör också att det är enkelt att vädra ut sin veranda eller uterum. Det som ger störst öppning är att välja en dubbel altandörr. Då kan man ställa upp båda dörrarna så man inte har något som täcker sin utsikt. Men dubbeldörrar tar alltid lite plats från utsidan. Om du vill spara plats så skall ni välja en skjutdörr istället. Dessa bistår av en fast del och en dörr som går bakom den fasta delen då de öppnas.

Hos Sparfönster hittar du alltid ett brett sortiment av nya fönster och dörrar som gör att du kan förverkliga ditt nya uterum. Du kan själv precisera måtten ner på centimetern, välja mellan trä/alu, trä eller PVC, välja färg invändigt och utvändigt mm. Du kan alltid känna dig säker när ni köper ett glasparti eller andra varor från Sparfönster då vi lämnar upp till 15 års garanti.

När vi har Black Week, finns det alltid mycket pengar att spara. Är du intresserad av att veta mer om vår Black Week-kampanj? Då kan du göra det här: Black Week/Friday - fönster och dörrar

skjutdörr och glasparti i uterumskjutdörr och glasparti i uterum