Fönsterdörrar

Upptäck vårt breda utbud av fönsterdörrar nedan. Utforska olika modeller och anpassa dem efter dina mått och önskemål. Vi tillverkar din fönsterdörr efter din beställning för att säkerställa att den uppfyller dina krav. 

  Fönsterdörrar

 1. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 1 ruta

  från 6 949 kr
  Välj dörr
 2. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 3 rutor

  från 7 718 kr
  Välj dörr
 3. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 4 rutor

  från 8 001 kr
  Välj dörr
 4. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 5 rutor

  från 8 284 kr
  Välj dörr
 5. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 6 rutor

  från 8 599 kr
  Välj dörr
 6. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 8 rutor

  från 9 071 kr
  Välj dörr
 7. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 10 rutor

  från 9 543 kr
  Välj dörr
 8. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 11 rutor

  Välj dörr
 9. Fönsterdörr

  Fönsterdörr 12 rutor

  från 10 015 kr
  Välj dörr

Få råd att förändra med en ny vacker fönsterdörr 

Vill du ha en fin utsikt över trädgården, och möjlighet att öppna upp för naturen? Då ska du välja en fönsterdörr – en fönsterdörr är en terrassdörr med en smal ramkonstruktion som ger dörren ett större glasfält och därmed extra stort ljusinsläpp och vacker utsikt över naturen. Den stora glasytan gör också att du utnyttjar solens strålar maximalt. Fönsterdörrarna binder samman utomhus- och inomhusmiljön med en lätt design som gör att du snabbt känner dig som ett med naturen.

Om du har ett stort fönsterparti med en dörr är det perfekt att välja en fönsterdörr som smälter in bland de angränsande fönstren.


Vad är en fönsterdörr? 

En fönsterdörr är en altandörr som har samma ramproportioner som ett fönster. Väljer du en fönsterdörr får du en altandörr med smal ram som skapar ett vackert ljusinsläpp och kan ge din fasad ett jämnare uttryck om du har stora fönster placerade intill.

En fönsterdörr har samma funktioner som en altandörr.


Vilket material ska du välja till din fönsterdörr?

När du köper en ny fönsterdörr kan du välja mellan tre olika material. Det är viktigt att du väljer ett material som passar både din bostad och dina önskemål om underhåll.

Furu

Alla våra fönsterdörrar tillverkas av FSC-certifierad furu som stöttar ett ansvarsfullt skogsbruk, och trä är ett naturligt material och därför mycket hållbart. Fönster och dörrar i furu skapar ett speciellt uttryck och passar särskilt bra i äldre bostäder med klassisk stil.
Furu kräver också underhåll, men om man målar sina fönster och dörrar när det behövs håller de i många år.

Trä/alu

Fönster och dörrar i trä/alu är ett populärt val särskilt för bostäder där man vill skapa ett modernare uttryck. Väljer du en fönsterdörr i trä/alu tillverkas dörren i furu och på utsidan monteras en aluminiumprofil som gör dörren mer motståndskraftig mot väder och vind på utsidan, men inne i din bostad får du fortfarande furu och dess naturliga uttryck. Fönster och dörrar i trä/alu kräver mycket lite underhåll.

PVC-plast

PVC är ett extremt motståndskraftigt material och kräver i stort sett inget annat än rengöring. PVC är ett plastmaterial som håller i många år, och är särskilt bra för bostäder som ligger där vädret kan vara extra hårt vid fönster och dörrar. På Sparfönster producerar vi PVC med låg glans, vilket innebär att utseendet på produkterna blir mer naturligt.

Välj rätt öppningsriktning

Innan du beställer din fönsterdörr är det en bra idé att fundera över vilken öppningsriktning den ska ha. Ska dörren öppnas in i eller ut ur ditt hem? De flesta väljer en fönsterdörr som öppnas utåt, eftersom de inte vill att dörren ska ta plats inne i rummet. Men om din dörr öppnas till en uteplats eller balkong med begränsat utrymme kan det vara en bra idé att öppna den inåt.

Du kan också bestämma om fönsterdörren ska vara vänster- eller högerhängd. Fönsterdörren tillverkas efter dina önskemål.

Montera en fönsterdörr

Du kan enkelt montera din dörr själv om du är lite händig. Du kan ta del av vår videobruksanvisning som steg för steg visar hur du monterar din nya dörr.

Vanliga frågor

 • Vad är skillnaden mellan en fönsterdörr och en altandörr?

  En fönsterdörr är tillverkad med en smal ramkonstruktion och liknar därmed ett fönster till utseendet, därav namnet fönsterdörr. En altandörr produceras med en bredare ram och därmed ett mindre glasfält.

 • Vad kostar en fönsterdörr? 

  Vi tillverkar just den fönsterdörr du vill ha, därför beror priset helt på dina mått och önskemål. Välj den modell du vill ha ovan och ange dina mått och önskemål så ser du priset för produkten direkt.

 • Varför välja en fönsterdörr?

  Om du behöver en dörr i anslutning till ett fönsterparti och vill att dörren ska smälta in bland fönstren kan det vara en bra idé att välja en fönsterdörr. Vill du ha full utsikt över trädgården eller annan härlig natur kan du också med fördel välja en fönsterdörr eftersom glasytan blir större.