Trä/alu fönster och dörrar – värt att veta

Om du väljer fönster och dörrar till ditt hem i rent trä eller trä/alu, beror helt på din smak och vilken typ hus du har. På den här sidan kan du enkelt hitta information och läsa mer om fördelarna med att välja trä med aluminium beklädnad på utsidan, så du kan bestämma vad som passar bäst till din bostad.

Allt fler av kunder väljer utåtgående fönster och dörrar i trä med aluminium beklädnad, av många olika anledningar. Själva tanken med att tillverka fönster och dörrar med en kombination av trä och aluminium är mycket enkel – nämligen att vi då kombinerar träets fina, naturliga och ”varma” egenskaper, med aluminium som är väderbeständigt och inte kräver något löpande underhåll (t ex målning). Och så får du naturligtvis nya fönster och dörrar till rimliga priser.


Trä / aluminium - minimalt underhåll till ett bra pris!

Vi ger dig en produkt som har träets varma, naturliga och miljöskapande effekt inne i huset, samtidigt som den utvändiga beklädnaden av aluminium skyddar träet, och ser enkelt till att dina aluminium dörrar och aluminium fönster har bra hållbarhet och lång livslängd. Trä / aluminium ger också dig lågt underhåll till ett rimligt pris!

Våra fönster och dörrar i trä/aluminium har CE-märkning.

Upp till 15 års garanti och CE-märkta fönster

Som en extra service och trygghet erbjuder SparFönster en förlängd garanti på alla produkter i trä och trä / aluminium köpta efter den 20 april 2015.

Vi ger upp till 15 års garanti mot röskada och 12 års garanti på trä/alu produkter. På produkter i trä och PVC ger vi 10 års garanti. Se våra garanti her.

 

Vad ska jag välja… träfönster eller trä/alu fönster? Vi ger dig inspiration

Oavsett om du väljer fönster i trä eller aluminiumfönster så får du bra och hållbara fönster till ett bra pris.

Fördelarna med massiva träfönster är att det är en klassisk, naturlig produkt rakt igenom. Träfönster lämpar sig bland annat särskilt bra för att ge hus som ska renoveras den rätta stilen.

Fördelarna med utåtgående aluminium fönster och dörrar är att du får en produkt som har en klassisk stil, samtidigt som den inte behöver målas med jämna mellanrum. Trä/alu fönster är, som nämnts ovan, träfönster med utvändig beklädnad av aluminium.

Så vad ska du välja…? Det är naturligtvis upp till dig! Många väljer träfönster när de renoverar, medan trä/alu fönster ofta används vid nybyggen. På bilden nedan till höger kan du se hur konstruktionen av ett 2 glas fönster i trä / aluminium ser ut.

2 glas eller 3 glas? Vad ska jag välja? Vi guidar dig i ditt beslut. Hitta inspiration här och läs om skillnaderna här.

Saknar du fortfarande inspiration för ditt materialval? Läs mer här.

Kan vi hjälpa dig med något annat?

Få dina nya fönster i trä/alu här och upptäck alla valmöjligheter du har hos SparFönster. Vi har ett stort urval av utåtgående fönster och dörrar - du kan gå direkt till fönster med spröjsglidhängda fönster eller flaggfönster, som är våra mest populära fönster. Läs också om skillnaderna mellan våra profiler. Kom ihåg att vi även tillverkar fönster och dörrar i PVC och att vi har kvistfritt trä.

Våra skickliga rådgivare är naturligtvis redo att hjälpa dig om du saknar inspiration för materialval, hjälp med att beräkna ditt pris, om du har frågor om glas eller något helt annat. Kontakta oss här.

Saknar du priser på nya fönster och dörrar? Du hittar inspiration och prisexempel här. Då får du enkelt en översikt över ditt pris.

Saknar du inspiration för ditt nästa fönsterköp? Hitta det enkelt här.