Kvistfritt trä

Vi levererar kvistfritt furu i knivskarp kvalitet!

Fönster och dörrar som bara håller och håller i MÅNGA år! Det och mer är vad du får när du beställer dina nya fönster och dörrar hos oss. För oss är hög kvalitet och service en självklarhet. Vi har valt den bästa tallen, så när du köper nya fönster och dörrar i materialet trä kan du säkert se fram emot nya varor av bästa kvalitet.

Nedan kan du läsa mer om våra fönster och dörrar av kvistfri, skandinavisk tall.


Vad är kvist? 

Allt trä har kvist. Kvist är den rest av grenar och kvistar som går in i trädet. För tillverkning av fönster och dörrar är det en fördel om träet har så lite kvist som möjligt.

Furu som används till SparFönsters träfönster och trä/alu fönster är framställd av kvalitetsoptimerad furu där mängden kvist har reducerats avsevärt. Tekniken heter fingerskarvning och innebär att alla större kvistar skärs bort, varefter träet limmas ihop med en fingerskarvning – som flätade fingrar.

Träet kommer från långsamt växande tallar i skandinaviska skogar. Ju långsammare trädet växer, desto mindre luft är det i virket – något som ökar hållbarheten och styrkan avsevärt.

Fördelar med att välja kvistfritt trä

Fingerskarvning är mycket praktiskt när det används till fönster och dörrar. Dels ökas träets hållbarhet, dels slipper man större kvistar i träet. Trä med kvist börjar ganska snabbt, främst om sommaren, att svettas kåda som bildar fula, gulaktiga fläckar på ytan.

Mindre kvistar minskar inte hållbarheten i sig, så länge det är fråga om färska och inte döda kvistar.

När fingerskarvningen är målad kan man som regel bara se den om man tittar riktigt noga.

 

 

Läs om våra profiler, eller gå direkt till fönsterdörrar eller uterum.