Trygg E-handel

Näthandel sedan 2006

10 års garanti

+200 000 har köpt

Köp nya, billiga fönster

Beställ dina nya fönster idag - kom ihåg

SparFönster är det enklaste valet om du letar efter billiga fönster till låga priser och bra kvalité. Här kan du välja om ditt nya fönster ska vara i träträ/aluminium eller PVC (plast). Du kan också välja mellan 2- eller 3-glas fönster.
Välj produkt, fyll i dina mått samt specifikationer så får du direkt priset inklusive rabatt.

Vi ger dig 10 års garanti på alla våra fönster och dörrar!

Fönster

Det är stor sannolikhet att ditt hus behöver byta fönster och dörrar om de är mer än 25 år gamla. Äldre fönster blir ofta otäta med tiden och har ofta kopplade bågar med ett eller två glas. Moderna fönster är ofta 3 glasfönster och energiglas. Att byta fönster till nya fönster ger energibesparingar, enklare underhåll och bättre inomhusklimat.

Det är möjligt att köpa gamla fönster på nätet men fördelarna med att välja nya fönster skall man inte förbise. Det är kort och gott en god investering att byta fönster till nya, så varför vänta med att beställa nya fönster?


Välj rätt fönster till ert hem

Det är ett stort val att köpa nya fönster så man skall inte göra något förhastat. Hos oss på SparFönster kan du känna dig trygg i ert val av att köpa fönster. Ni kan kontakta oss via telefon, chat eller mail oavsett om det gäller stora fönster eller små. Vi har ett stort urval av olika fönster och här nedan går vi igenom de populäraste typerna av fönster. Det är viktigt att du hittar den modellen som matchar dina behov när det kommer till utseende och funktion.Glidhängda Fönster

Glidhängda fönster är en av de vanligaste modellerna av fönster som är monterade i Svenska hem. Dessa fönstren har funnits i över 50år och varit populära redan från början. Dessa fönstren har en modernare design och det är därför denna typen av fönster oftast monteras in i nyare hem.

Glidhända fönster är väldigt praktiska genom att de enkelt öppnas med ett handtag i botten av fönstret. Många väljer att köpa denna typen av fönster till enplanshus. Vid flera våningar kan det istället vara bra att välja drejekipfönster eller vändbara fönster då det underlättar vid putsningen av fönstren.Dreh kipp fönster

Att köpa dreje kip fönster är väldigt fördelaktigt om de skall monteras där fönstren inte nås för putsning från utsidan. De smarta funktionerna att både kunna putsa fönstren från insidan samt att man enkelt kan vädra genom att luta fönstren i ovankant har gjort att dessa fönstren blivit populära.

Våra Dreje kip fönster är av hög kvalité och har en hög finish. Våra dreje kip fönster är gjorda i PVC.Flaggfönster

Att titta på de befintliga gamla fönstren är en smart idé när du skall byta föster. Många moderna fönster saknar spröjs och poster. Detta kan göra att känslan och utseendet ändras på huset. Att köpa klassiska fönster passar oftast bättre till ett äldre hus.

När du köper fönster till ett äldre hus bör du överväga om flaggfönster passar dig. Flaggfönster kommer med separata öppningsbara smårutor upptill så du enkelt kan vädra utan att behöva öppna hela fönstret. Du kan självklart beställa flaggfönster efter dina mått och de kan även beställas i trä/alu som kräver mindre underhåll.Fasta Fönster

Många glömmer möjligheten att montera fasta fönster när man beställer nya måttbeställda fönster. Det finns många anledningar till att välja fasta fönster men den viktigaste är att dessa är billiga fönster. Dessa fönster är billiga att producera eftersom dom inte är öppningsbara och detta gör att du sparar pengar på att välja denna typen av fönster.

Ofta i ett rum så behöver alla fönster inte vara öppningsbara så att kombinera tex. Dreje kip fönster eller glidhända fönster med fasta fönster så blir priset billigare.Trekantiga Fönster

För de flesta så är det självklart att fönster skall vara fyrkantiga. Men fönster i andra former kan tillföra personlighet till ert hus. Ett vanligt sätt att använda trekantiga fönster på är att montera dom i nock för att få extra ljusinsläpp. Det är långt från alla fönsterproducenter som kan producera trekantiga fönster men vi på SparFönster kan. Dessutom så kan vi bygga dessa efter dina mått precis som vi gör med vårt breda sortiment av andra fönster och dörrar.

Fönster har inte alltid varit fyrkantiga och behöver inte var det nu heller. När du väljer nya fönster till ert hus överväg vad det är för fönster som passar ert hus oavsett form.


Goda råd till dig som köper fönster online


SparFönster kan mycket mer än bara fönster. Du har också hittat helt rätt om du skall köpa ytterdörr, skjutdörr eller en dörr med sidoljus mm. Vi kan dock tyvärr ej producera innedörrar. Det finns många som säljer fönster online men när du köper fönster hos SparFönster så kan du känna dig trygg i att få ett billigt fönster till hög kvalité. Din beställning skickas direkt från fabrik till dig och där efter är det bara för er att montera in fönstren. Våra medarbetare är på plats för att hjälpa dig med tips och råd om ni skulle ha några frågor. Under vanliga frågor kan ni hitta mycket information om vad som är viktigt att tänka på. SparFönster är din garanti för ett bra köp.

Det kan skilja mycket i pris på fönster och det är alltid en bra idé att jämföra då man handlar online. Du är alltid välkommen att kontakta oss för en offert. Du hittar inte bättre priser på fönster än vad du gör på SparFönster. Missa inte vårt nyhetsbrev där ni får tips, råd och specialerbjudanden. Du kan spara mycket pengar på att köpa fönster online direkt från fabrik. Att du dessutom kan beställa i den storleken som passar er utan extra avgifter är bara en bonus. Hur ni mäter upp era fönster kan ni se under: mäta fönster.Vanliga frågor

 • Vilka material ska man köpa?

  Vi tillverkar fönster och dörrar i både trä, trä/alu och PVC. Vilket material är bäst för dig och ditt hus? Vi hjälper dig att hitta svaret i denna guide
 • Hur mäter du upp till nya fönster och dörrar?

  Läs mer och se hur du mäter upp till dina nya fönster och dörrar i denna guide

 • Hur mycket kostar det att byta till nya fönster och dörrar?

  Välj ett hus som liknar ditt och se prisexempel på fönster och dörrar i olika material här

 • Varför ska du köpa nya fönster från SparFonster?

  Vi har 4,8/5 på Trustpilot (Utmärkt) og vi säljer direkt till dig på vår hemsida utan några kostsamma mellanhänder. Vi ger dig också en 10 års garanti när du köper nya fönster och dörrar från oss!