Förgyll din ytterdörr med sidoljus för större ljusinsläpp

En ytterdörr med sidoljus ger massor av naturligt ljus till hallen och skapar en härlig atmosfär som uppskattas av både dig och gästerna. Det ger även en vacker uppgradering till framsidan av ditt hem.

Sidoljus

Hos Sparfönster kan du hitta flera olika modeller av sidoljus, från enklare varianter med en glasruta till mer eleganta alternativ med spröjs och flera mindre glasrutor. Para din dörr med sidofönster för Sparfönster och dra nytta av våra snabba leveranser och upp till 15 års garanti. Vi använder oss av högkvalitativt material som kärnvirke av furu, kvistfritt trä och lister i aluminum.

Släpp in mer naturligt ljus men håll ute blickarna 

Lite naturligt ljus kan göra enorm skillnad i hemmet. Det är något du enkelt kan se när du öppnar upp gardinerna eller drar upp persiennerna. Att släppa in mer naturligt ljus i hallen ger ditt hem en mer välkomnande känsla och är dessutom praktiskt då du slipper tända lampan i hallen på dagtid.

Glas med insynsskydd och solskydd

Har du en ytterdörr utan fönster kan hallen vara väldigt mörk och kännas lite dyster. Med fönster på ena eller båda sidor av din dörr kan du däremot förvandla hallen till en välkomnande oas av naturligt ljus. Är du orolig över insynen kan du välja ett glas som släpper in ljuset men håller nyfikna blickar ute. Våra sidoljus finns i följande glastyper:

 • Klart standardglas
 • Råglas Cotswold (Räfflat insynsskydd)
 • Råglas Satinato (Matt insynsskydd)
 • Råglas Crepi (Insynsskydd som liknar vattendroppar)
 • Solskyddsglas (Släpper in naturligt ljus men håller värmen ute)

Förutom glasets utseende kan du även välja mellan 2-glas och 3-glas fönster. Rutor med 2-glas klassas som lågenergiglas medan 3-glas klassas som Super lågenergiglas. Kontakta oss om du behöver hjälp med att välja rätt glas för dina sidoljus. 

Välj rätt material

Våra sidoljus finns i Trä, en kombination  av Trä/Aluminum samt PVC. Trä kostar mindre men kräver mer underhåll genom åren medan Trä/Aluminum och PVC är lite mer hållbara alternativ som kostar lite mer. Har du en PVC ytterdörr är det smart att matcha med sidoljus i samma material för att få samma utseende och lika lång livslängd på hela entrén av huset.

Sidoljus fönster som passar alla sorters hem

Har du en riktigt snygg ytterdörr men känner att husets framsida saknar det där lilla extra. Något som kan komplettera en redan exklusiv ytterdörr är att montera sidoljus på båda eller ena sidan av dörren. Sidoljus finns i flera olika modeller, både med helglasade rutor, en kombination av fyllning och glas samt spröjsade varianter med flera mindre glasrutor. Här är några av de modeller vi har på lager:

 • Sidoljus med 1 ruta
 • Sidoljus med flera rutor och horisontella spröjs
 • Sidoljus med flera rutor och vertikala spröjs
 • Sidoljus med fyllning och glasruta
 • Sidoljus med genomgående post

Du kan även självklart specialbeställa andra varianter. Vill du sidoljus som släpper in maximalt med ljus? Välj ett av våra helglasade alternativ. Har ditt hus spröjsade fönster och du vill matcha sidoljusen med resten av huset? Då har vi även modeller som passar detta syfte. 

Har din dörr en stor fönsterruta högst upp och du vill ha sidoljus som matchar samma mått och look? Kontakta oss så kan vi tillverka exakt de produkter som passar just ditt hem. Hos Sparfönster får du kvalitet och service, genom varje steg av beställningsprocessen. 

Vi tillverkar sidoljus efter dina specifika mått

Hos Sparfönster får du inte bara hög kvalitet och utmärkt service. Vi erbjuder även specialbeställningar med produkter som tillverkas efter dina specifikationer. Behöver du sidoljus till din entré men hittar inga modeller som passar bland våra standardmått? Ingen fara, vi kan hjälpa dig med att måttbeställa produkter som passar ditt hus perfekt. 

Behöver du hjälp med mätningen så att du vet att du får hem rätt mått på sidoljusen?

Vi kan även guida dig genom denna process. På varje produktsida i fönster kategorin hittar du en video guide som hjälper dig att mäta rätt innan du beställer. Har du några frågor om mätningen eller är osäker på vilket glas du ska välja? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst för att få experthjälp.

Sparfönster är förstahandsvalet för bra ytterdörrar med sidoljus
När du ska beställa sidoljus kan du ha många frågor om mått, glas och material. Det kan även vara svårt att bestämma var man ska beställa sina fönster och dörrar. När du beställer dina sidoljus hos Sparfönster får du både upp till 15 års garanti och snabba leveranser. 

Du får dessutom alltid produkter som tillverkats av material som håller hög kvalitet. Du kan välja mellan härdat glas, råglas och det populära energiglaset för att spara på energikostnaderna. Vår kundtjänst står redo att guida dig genom mätningen och hjälper dig även att välja rätt material och glastyp för just dina behov. Gör som 200 000 andra och välj Sparfönster. Beställ dina nya sidoljus idag!

Vanliga frågor

 • Vad är et sidoljus?

  Med et sidoljus får du möjlighet för att skapa extra ljus och luft i samband med ditt ingångsparti. Sidoljus kan användas i samband med ytterdörr, formpressad ytterdörr, halvdörr eller altandörr.
 • Hur väljer jag rätt öppningsriktning för min dörr?

  Om du är osäker på vilken riktning din dörr ska öppna har vi gjort en guide som du kan läsa här.

 • Hur mäter jag upp nya dörrar och fönster?

  På Sparfönster har vi skapat en guide. Du kan se det här.

 • Finns det en garanti för nya dörrar och fönster?

  Hos Sparfönster har vi 10 års garanti på alla våra dörrar och fönster. Du kan läsa mer om vår 10 års garanti här.