Fasta fönster

Fasta fönster släpper in naturligt ljus utan att kunna öppnas. De ger en öppen känsla och kan användas ensamma eller som komplement till öppningsbara fönster för att öka luftflödet. De är energieffektiva och ger mycket ljus utan högre elförbrukning.

 1. Fast fönster

  Fast fönster 1 ruta

  från 906 kr
  Välj fönster
 2. Fast fönster

  Fast fönster 1 ruta med ram

  från 1 321 kr
  Välj fönster
 3. Fast fönster

  Fast fönster 2 luft 2 rutor

  från 1 571 kr
  Välj fönster
 4. Fast fönster

  Fast fönster 3 luft 3 rutor

  från 2 215 kr
  Välj fönster
 5. Fast fönster

  Fast fönster 4 luft 4 rutor

  från 3 297 kr
  Välj fönster
 6. Fast fönster

  Fast fönster 2 rutor

  från 1 100 kr
  Välj fönster
 7. Fast fönster

  Fast fönster 3 rutor 1x3

  från 1 301 kr
  Välj fönster
 8. Fast fönster

  Fast fönster 3 rutor lodräta spröjs

  från 1 301 kr
  Välj fönster
 9. Fast fönster

  Fast fönster 4 rutor

  Välj fönster
 10. Fast fönster

  Fast fönster 6 rutor

  Välj fönster
 11. Fast fönster

  Fast fönster 6 rutor 1 horisontell spröjs

  Välj fönster
 12. Fast fönster

  Fast fönster 8 rutor

  Välj fönster
 13. Fast fönster

  Fast fönster 9 rutor

  Välj fönster
 14. Fast fönster

  Fast fönster 10 rutor

  Välj fönster
 15. Fast fönster

  Fast fönster 12 rutor 2x6

  Välj fönster
 16. Fast fönster

  Fast fönster 12 rutor 3x4

  Välj fönster
 17. Fast fönster

  Fast fönster 15 rutor

  Välj fönster
 18. Fast fönster

  Fast fönster 2 rutor horisontell post

  Välj fönster
 19. Fast fönster

  Fast fönster 3 rutor med post

  Välj fönster
 20. Fast fönster

  Fast fönster 4 rutor horisontell post

  Välj fönster
 21. Fast fönster

  Fast fönster 2 luft 4 rutor

  Välj fönster
 22. Fast fönster

  Fast fönster 2 luft 6 ruder

  Välj fönster
 23. Fast fönster

  Fast fönster 2 luft 8 rutor

  Välj fönster
 24. Fast fönster

  Fast fönster 2 luft 12 rutor

  Välj fönster
 25. Fast fönster

  Fast fönster 2 luft 12 rutor - Horisontellt

  Välj fönster
 26. Fast fönster

  Fast fönster 6 luft 6 rutor

  Välj fönster

Vad är ett fast fönster?

Fasta fönster är fönster som inte går att öppna. Fasta fönster ger större ljusinsläpp eftersom karmen är mindre. Fasta fönster är ett bra val om du vill ha bättre isolering, de släpper in mindre kyla under vintern. Fasta fönster kan fås med eller utan spröjs.


Extra säkerhet och isolering

Fasta fönster är inte öppningsbara och passar bra till den del av bostaden där fönster kommer vara stängda hela tiden. Fasta fönster finns också som kombinationsfönster, där en del av fönstret kan öppnas - dessa modeller kallar vi för fast/glidhängt fönster. Fasta fönster är säkra alternativ i barnrum då de inte går att öppna av nyfikna småbarn.

De är också smarta alternativ om du t.ex. vill släppa in mer ljus i ett specifikt rum men inte kommer att behöva öppna fönstret. Detta kan vara i ett rum som redan har ett vädringsfönster eller om du vill ha ett extra fönster ut mot trädgården och du redan har en dreh kipp altandörr som du använder för att vädra.

Fasta fönster med spröjs

Vi har flera olika modeller av fasta fönster med spröjs och även helglasmodeller. Spröjsade fasta fönster är fina och passar riktigt bra i hus med traditionell design. Har du redan flera fönster med ett visst antal rutor och spröjs kan du matcha dina nya fasta fönster med likadan design så att du får en snygg enhetlig look på hela huset. Vill du ha extra breda fasta fönster kan du även välja modeller med 2 eller 3 luft. Vi har 2 luft modeller med spröjs samt 3 luft fönster utan spröjs.

Fasta fönster med helglas för maximalt ljusinsläpp 

Är spröjs inte lika viktigt utan du bara vill ha så mycket ljusinsläpp som möjligt? Eller du kanske vill öppna upp en stor del av väggen för att njuta av din fina utsikt? Då är helglasade fasta fönster det bästa valet. Dessa fönster har maximalt ljusinsläpp och minimal karm så att du kan få en panorama-vy från vardagsrummet eller köket. 

Välj material och tillval för dina fasta fönster som 3-glas med lågt u-värde

När du beställer dina fasta fönster hos Sparfönster kan du själv välja design, mått och tillval så att du får exakt den typ av fönster du vill ha. Välj allt från antal rutor, material till ljuddämpande specialglas. Du kan även välja färger på karmen, både på insidan och utsidan av fönstret. Standardfönster utan några tillval kommer med vanligt klarglas och en karm i trä men du kan själv välja karm i följande material: 

 • Trä
 • Trä-aluminium
 • PVC

Trä är ett klassiskt material som är tidlöst och snyggt men kräver lite underhåll efter några år. Kombinationen av trä och aluminium ger dig ett mer hållbart fönster som kräver lite mindre underhåll. PVC är det moderna valet som nästan sköter sig självt och håller längre, men saknar den där klassiska looken som fönster i trä har. Förutom att välja material kan du även välja bland annat:

 • Glastyp
 • Insynsskydd med olika struktur
 • Ljuddämpande glas
 • Färg på utsida
 • Färg på insida
 • Spröjsdesign
 • Typ och färg på handtaget

Beställ dina fasta fönster hos Sparfönster

Din trygghet och att du är helt nöjd med dina nya fasta fönster är det som är viktigast för oss. Därför har vi på Sparfönster upp till 15 års garanti på alla våra produkter och en kundtjänst som står redo att hjälpa dig med allt från val av modell till råd vid måttagning. Beställ dina fasta fönster hos Sparfönster för att få otroligt bra produkter till marknadsledande priser. 

Få råd att förändra ditt hem med ett par moderna fasta fönster med PVC-karm eller komplettera altandörren med ett par fasta fönster med spröjs. Vi har många standardfönster på lager som levereras inom 2 veckor och specialbeställningar skickas direkt från fabrik för att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. Specialmått leveranser tar oftast ca 6 veckor. 

Vill du se våra fönster är du välkommen att besöka våra obemannade utställningar på Husknuten i Frölunda och Nybygget i Arlandastad. Där kan du i lugn och ro se, testa och känna på våra produkter innan du beställer på vår hemsida. Då kan du vara säker på att produkten lever upp till dina förväntningar, att färgen är som du tänkt och passar till ditt behov, och att kvaliteten är som du vill att den ska vara.