Välvda fönster

Utforska vårt sortiment av välvda fönster. Här hittar du kvalitetsprodukter designade för att ge ditt hem en unik touch.

Välvda fönster

Vad är ett välvt fönster?

Välvda fönster väljs ofta för deras estetiska tilltal. Medan de flesta traditionella fönster har en kvadratisk eller rektangulär form, har välvda fönster en krökt form och ett mjukare uttryck. Genom att välja välvda fönster får du därför fönster som sticker ut från det vanliga. De sätter en unik och personlig touch till ditt hem.


Vilka material finns välvda fönster i?

Hos Sparfönster kan du få dina välvda fönster i trä. När du bestämmer dig för vilket material du vill ha finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Träfönster kräver till exempel mer underhåll än PVC och trä/alu fönster. Vill du slippa lägga tid på underhåll kan det därför vara bra att inte välja ett fönster helt i trä. Å andra sidan, med ett träfönster har du friheten att ändra färg när som helst. Så det beror på dina preferenser och prioriteringar när du ska hitta rätt material för ditt fönster.

Du kan dessutom få dina välvda fönster både dom fasta fönster och öppningsbara fönster.

välvt fönstervälvt fönster

Var används välvda fönster oftast?

Många arkitektritade hus i olika stilar brukar ibland använda välvda fönster. Välvda fönster ger en lyxig touch på bostaden. Välvda fönster kan användas på alla olika typer av hus, gammalt som nytt både exteriört och interiört. Oavsett hur du väljer att inreda, med eller utan gardiner så kan du vara säkert på att det välvda fönstret för huvudrollen i inredningen. 
Som oftast ser vi välvda fönster i vardagsrum, som ger ett lyft i rummet och bidrar till att skapa luft och ljus.
Välvda fönster monteras även i burspråk. På husets gavel är det typiskt att man ser välvda fönster eller halvmåne fönster.

 

Vilka typer av hem har oftast välvda fönster?

Gamla villor använder särskilt välvda fönster, men även i nya kan det ge en stilig touch. Många köper välvda fönster när de ska renovera sitt hem, och vill bevara hemmets ursprungliga utseende samtidigt som de skaffar nya fönster. Det beror på att man ofta hittar de välvda fönstren på bostäder i äldre byggnadsstil. 
Dock finns välvda fönster även i bostäder byggda i en nyare byggnadsstil. Här kan de t.ex. bidra med en traditionell charm som ger associationer till den äldre byggstilen. Eller så kan de användas i relation till nyare byggtrender som fokuserar på stora mängder ljus, en känsla av öppenhet och organiska former.

Här kan du läsa om energifördelarna med att byta till nya fönster.