Billiga fönster i hög kvalitet

Billiga fönster i hög kvalitet

Oavsett om du vill ha höga fönster med spröjs eller glaspartier till uterummet, har vi det du söker. Vi har ett brett utbud av fönstertyper - till ett konkurrenskraftigt pris!

Hitta dina fönster här Se mer om våra fönster

Billiga fönster i hög kvalitet

Oavsett om du vill ha höga fönster med spröjs eller glaspartier till uterummet, har vi det du söker. Vi har ett brett utbud av fönstertyper, material och tillval av hög kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris.

Hitta dina fönster här Se mer om våra fönster

Fönster

Det är stor sannolikhet att ditt hus behöver byta fönster och dörrar om de är mer än 25 år gamla. Äldre fönster blir ofta otäta med tiden och har ofta kopplade bågar med ett eller två glas. Moderna fönster är ofta 3 glasfönster och energiglas. Att byta fönster till nya fönster ger energibesparingar, enklare underhåll och bättre inomhusklimat.

Det är möjligt att köpa gamla fönster på nätet men fördelarna med att välja nya fönster skall man inte förbise. Det är kort och gott en god investering att byta fönster till nya, så varför vänta med att beställa nya fönster?

Välj rätt fönster till ert hem

Det är ett stort val att köpa nya fönster så man skall inte göra något förhastat. Hos oss på Sparfönster kan du känna dig trygg i ert val av att köpa fönster. Ni kan kontakta oss via telefon, chat eller mail oavsett om det gäller stora fönster eller små. Vi har ett stort urval av olika fönster och här nedan går vi igenom de populäraste typerna av fönster. Det är viktigt att du hittar den modellen som matchar dina behov när det kommer till utseende och funktion.

Olika typer av fönster

Hos Sparfönster har vi ett sortiment som innehåller en mängd olika fönstertyper. Vilken typ av fönster du bör välja beror både på var du tänkt montera fönstret och din egen smak när det kommer till utseende. Många väljer även att matcha designen med dörrarna när de ska byta fönster i huset för att få en enhetlig look. Hos Sparfönster kan du få följande fönstertyper:

När du har valt typ av fönster får du även välja mellan olika tillval och uppgraderingar så att du kan anpassa fönstret för att passa just ditt hus eller lägenhet. Tillvalen vi erbjuder är bland annat glastyp, insynsskydd, karmens material, handtagstyp och ventil.


Glidhängda Fönster

Glidhängda fönster är en av de vanligaste modellerna av fönster som är monterade i Svenska hem. Dessa fönstren har funnits i över 50år och varit populära redan från början. Dessa fönstren har en modernare design och det är därför denna typen av fönster oftast monteras in i nyare hem.

Glidhända fönster är väldigt praktiska genom att de enkelt öppnas med ett handtag i botten av fönstret. Många väljer att köpa denna typen av fönster till enplanshus. Vid flera våningar kan det istället vara bra att välja drejekipfönster eller vändbara fönster då det underlättar vid putsningen av fönstren.


glidhängt fönsterglidhängt fönster
vitt dreh kipp fönstervitt dreh kipp fönster

Dreh kipp fönster

Att köpa dreje kip fönster är väldigt fördelaktigt om de skall monteras där fönstren inte nås för putsning från utsidan. De smarta funktionerna att både kunna putsa fönstren från insidan samt att man enkelt kan vädra genom att luta fönstren i ovankant har gjort att dessa fönstren blivit populära.

Våra Dreje kip fönster är av hög kvalité och har en hög finish. Våra dreje kip fönster är gjorda i PVC.Flaggfönster

Att titta på de befintliga gamla fönstren är en smart idé när du skall byta föster. Många moderna fönster saknar spröjs och poster. Detta kan göra att känslan och utseendet ändras på huset. Att köpa klassiska fönster passar oftast bättre till ett äldre hus.

När du köper fönster till ett äldre hus bör du överväga om flaggfönster passar dig. Flaggfönster kommer med separata öppningsbara smårutor upptill så du enkelt kan vädra utan att behöva öppna hela fönstret. Du kan självklart beställa flaggfönster efter dina mått och de kan även beställas i trä/alu som kräver mindre underhåll.


vitt flaggfönstervitt flaggfönster
vitt fast fönstervitt fast fönster

Fasta Fönster

Många glömmer möjligheten att montera fasta fönster när man beställer nya måttbeställda fönster. Det finns många anledningar till att välja fasta fönster men den viktigaste är att dessa är billiga fönster. Dessa fönster är billiga att producera eftersom dom inte är öppningsbara och detta gör att du sparar pengar på att välja denna typen av fönster.

Ofta i ett rum så behöver alla fönster inte vara öppningsbara så att kombinera tex. Dreje kip fönster eller glidhända fönster med fasta fönster så blir priset billigare.Trekantiga Fönster

För de flesta så är det självklart att fönster skall vara fyrkantiga. Men fönster i andra former kan tillföra personlighet till ert hus. Ett vanligt sätt att använda trekantiga fönster på är att montera dom i nock för att få extra ljusinsläpp. Det är långt från alla fönsterproducenter som kan producera trekantiga fönster men vi på Sparfönster kan. Dessutom så kan vi bygga dessa efter dina mått precis som vi gör med vårt breda sortiment av andra fönster och dörrar.

Fönster har inte alltid varit fyrkantiga och behöver inte var det nu heller. När du väljer nya fönster till ert hus överväg vad det är för fönster som passar ert hus oavsett form.


vitt trekantiga fönstervitt trekantiga fönster

Fönster i trä, aluminum eller PVC – Vilket material är bäst?

Hos oss kan du välja mellan 3 olika material som fönsterkarmen tillverkas i. Olika material kräver olika mycket underhåll och ser olika ut. Många tycker att det är snyggt att matcha materialet i sina fönster med t.ex. ytterdörren eller altandörren. Vi erbjuder fönster i följande material:

 • Trä
 • Trä/Aluminium
 • PVC (Plast)

Trä är det traditionella valet för fönster i äldre svenska hus. Det är även det materialet som kräver mest underhåll i form av ommålning var 4:e till 5:e år. Våra träfönster är impregnerade och tillverkade för att passa vårt nordiska klimat och håller därför länge. 

Fönster i trä och aluminium har en trä som kärna och en aluminiumbeklädnad på utsidan. Dessa fönster är ännu mer hållbara än trä och kräver inte lika mycket underhåll. PVC (PVC-plast) är det underhållsfria valet som aldrig kräver ommålning och har blivit ett vanligare val i många nyproducerade hus och lägenheter.

U-värde i fönster – Vad är det?

U-värde är en term som används för att beskriva hur energieffektiva fönster och dörrar är. Ju lägre U-värde, desto mer energieffektivt är ett fönster eller en dörr. För att nå låga U-värden optimerar tillverkaren produkten för att minimera mängden värme som läcker ut ur huset. Om du investerar i moderna fönster med lågt U-värde kan du spara pengar i längden genom att dra ner elförbrukningen för att värma upp ditt hus. 

Något som direkt påverkar U-värdet i dina fönster är om du väljer att köpa fönster med 2-glas eller 3-glas. De flesta fönster du kan köpa hos Sparfönster kan fås med antingen 2-glas eller 3-glas. 3-glas fönster har ett lägre U-värde och släpper ut mindre värme. Det gör att 3-glas är det energieffektiva valet som håller temperaturen i ditt hem behagligt under vintermånaderna. Men det finns även fall då ett högre U-värde är ett bättre val.

Eftersom 3-glas fönster har bättre isolering betyder det även att de släpper in mindre värmestrålning från solen. Därför är det ofta ett bättre val att välja 2-glas fönster på huset södra sida, för att ta tillvara på solens naturliga värmestrålning. 3-glas är ofta det bästa valet för nya fönster, förutom just för fönster som sitter på den södra sidan av huset.

Goda råd till dig som köper fönster online


Beställ billiga fönster hos Sparfönster idag

Hos Sparfönster kan du hitta marknadens bredaste utbud av fina fönster i hög kvalitet. Beställer du lagervaror levereras dessa inom 2 veckor och specialbeställningar skickas direkt från fabrik för att hålla priset så lågt som möjligt. Vi började sälja dörrar och fönster på nätet redan 2006 och är idag certifierade för Trygg E-handel.

Har du några frågor om vilken fönstertyp som passar dig bäst eller vill ha måttbeställda fönster kan du alltid kontakta vår kundtjänst. Sparfönster är det rätta valet när du ska köpa nya fönster och dörrar! Låt dig inspireras av vårt breda sortiment och beställ dina nya fönster hos oss redan idag.

När vi har Black Week, finns det alltid mycket pengar att spara. Är du intresserad av att veta mer om vår Black Week-kampanj? Då kan du göra det här: Black Week/Friday - fönster och dörrar


Vanliga frågor

 • Vilka material ska man köpa?

  Vi tillverkar fönster och dörrar i både trä, trä/alu och PVC. Vilket material är bäst för dig och ditt hus? Vi hjälper dig att hitta svaret i denna guide
 • Hur mäter du upp till nya fönster och dörrar?

  Läs mer och se hur du mäter upp till dina nya fönster och dörrar i denna guide

 • Hur mycket kostar det att byta till nya fönster och dörrar?

  Välj ett hus som liknar ditt och se prisexempel på fönster och dörrar i olika material här

 • Varför ska du köpa nya fönster från Sparfönster?

  Vi har 4,8/5 på Trustpilot (Utmärkt) og vi säljer direkt till dig på vår hemsida utan några kostsamma mellanhänder. Vi ger dig också en 10 års garanti när du köper nya fönster och dörrar från oss!