Trygg E-handel
14 års erfarenhet
10 års garanti
+200 000 har köpt

Profiler – classic och softline

Vilken profil ska du välja?

Vi erbjuder alternativen Softline-profil och Classic-profil när du ska köpa nya fönster och dörrar hos oss. Profilerna ger två olika uttryck i ditt hem. Softline-profilen används oftast för nya byggnader och i nyare hus, där du vill ha ett mycket modernt utseende.
Som namnet säger är Classic-profilen mer ’’klassisk’’ i sitt uttryck och ger en viss elegans utöver en mer traditionell och autentisk look till dina nya fönster och dörrar. Den klassiska profilen är ett populärt val i många svenska hem och passar perfekt till den fina, svenska byggstilen.

Se alle vinduer
Se alle døre

Träfönster och trädörrar – värt att veta

På Sparfönster använder vi långsamt växande skogstall vid tillverkningen av träfönster och trädörrar för att kunna garantera dig högsta kvalitet – självklart utan att kompromissa med det förmånliga priset. Här kan du läsa mycket mer om det spännande träslaget som används för tillverkning av bland annat möbler, byggmaterial och papper.

Trä från tall, ofta kallat furu, ingår i Pinus-släkten som består av ca 100 barrträdsarter. Utmärkande för alla träd i släkten är att de är gröna året runt, och växer från trädgränsen i Nordnorge ända ned till den tropiska zonen, där de stoppas av stora sandområden. Tall-släktet kännetecknas av att barren sitter i mindre utskott med 2, 3 eller 5 barr i varje. Träden har olika typer av kottar.


Profiler är den urfräsning som gjorts på karmar och ramar. Vi arbetar med två typer på våra fönster och dörrar:

1. Softline profil:

Softline-profil på ramar, poster och lodräta karmar är en 90-graders vinklad och avrundad profil som passar bra i moderna hem. Softline finns i alla typer av material.

2. Classic profil:

Classic-profil på ramar, poster och lodräta karmar är en profil med utskärningar i klassisk stil. Classic kan fås i furu. Profilen är endast på insidan

Kan inte kombineras med 3-lags glas.

Se vilka av våra fönster och dörrar som fås i Classic och/eller Softline.