Trygg E-handel

Näthandel sedan 2006

10 års garanti

Lagervaror levereras inom 2 veckor

+200 000 har köpt

PVC fönster – värt att veta

PVC fönster, även kallade plastfönster, är mycket populära i moderna hus då fönster i PVC i stort sett är underhållsfria. Letar du efter billiga PVC fönster som kräver minimalt underhåll, då har du hamnat helt rätt!


PVC fönster - bra eller dåligt?

Du kan läsa lite mer om köp av våra PVC fönster här, så att du kan välja rätt fönsterlösning till ditt hem. Fönster i plast/PVC har nämligen en del bra egenskaper som vi gärna vill informera dig mer om.

 

Underhållsfria PVC fönster

Plastfönster hade förr ett lite skamfilat rykte, men mycket har förändrats och de PVC fönster man ser i dag är av en helt annan typ än de som fanns tidigare. De är nämligen i stort sett underhållsfria, de har modern design, rimligt pris och så är de energivänliga - ett bra köp. Dessa egenskaper är riktigt bra när det handlar om fönster, och därför är PVC fönster någpt som många husägare efterfrågar. Klicka på kategorierna nedan och kom igång med ditt köp.

 

 

Underhåll av PVC fönster

PVC fönster har flera fördelar – de behöver varken målas eller oljas. De är med andra ord otroligt enkla att underhålla. Du behöver bara torka av dem med en fuktig trasa för att avlägsna smuts och sot när du tycker att de behöver rengöras. Det är viktigt att man ENDAST rengör dem med vanliga rengöringsmedel och inte använder lösningsmedel eller sandpapper. Vid grövre fläckar som inte kan tas bort genom vanlig rengöring kan du eventuell använda en speciell plastpolish.

Förutom detta ska gångjärn och beslag smörjas cirka en gång om året. Det är viktigt att avlägsna smuts och sot före smörjning, eftersom det annars kan fungera som slipmedel. Kom ihåg att torka av om du spiller, eftersom det annars kan medföra missfärgning av karm etc. Om du följer de här enkla råden, så får du fönster som håller många år och som inte tar skada av väder och vind eller som bleks av solens strålar.

Eftersom fönstren är gjorda av konstmaterial är de även motståndskraftiga mot röta och svamp, och du behöver heller inte oroa dig för skadedjur. Plast är ett isolerande och icke-ledande material och blir inte kallt – därför är problem med kondens sällsynt.

Design

Fönster i PVC är enkla och samtidigt moderna i stilen. Plastfönster är ett mycket bra alternativ till träfönster eller aluminiumfönster – särskilt i moderna hus.

Tidigare hade denna fönstertyp ett lite dåligt rykte, eftersom många av fönstren importerades främst från Tyskland, och ofta gav ett rätt stort och klumpigt intryck. Produktutvecklingen har dock satt sina spår och mycket har hänt sedan 70-talet. Hos oss kan du få de flesta av våra modeller i PVC. Det är alltså möjligt att få samma fönstermodell som t.ex. ett träfönster eller ett trä/alu fönster, men i plast istället för trä – valet är ditt. PVC fönster har en modern design och lämpar sig därför extra bra i nyare hus eller nybyggen.

Hur är det med isoleringsförmågan?

PVC fönster är en fönstertyp som består av profiler gjorda i plastmaterialet PVC. Som nämnts ovan är PVC ett icke-ledande material och isolerar därför bra. Profilerna är ihåliga och indelade i kammare fyllda med luft. Dessa luftfyllda hålrum förbättrar fönstrets isoleringsförmåga. Invändigt är ramen och karmen förstärkt med stålprofiler som placerats så att de inte kommer i kontakt med plastprofilerna, vilket förhindrar att det skapas köldbryggor i fönstret. Med våra energieffektiva rutor - du kan välja antingen 2- eller 3-glas - får du en fönsterlösning som är mycket energivänlig. Du har möjlighet att välja superlågenergiglas ända ned till UV 0,7 om du verkligen vill spara på värme utgifterna många år framöver. Alla våra produkter är CE-märkta och vi ger dig hela 10 års garanti på dörrar och fönster.

Produkter i plast?

Hos SparFönster kan du få de flesta modellerna i PVC, vilket betyder att du kan köpa både spröjsade fönsterflaggfönstersidohängda fönsterglidhängda fönsterfasta/glidhängda fönster och vanliga fasta fönster i PVC. Urvalet hos SparFönster är stort om du letar efter billiga PVC fönster som kräver minimalt underhåll. Vi har allt för ditt fönster köp.

PVC fönster: Pris

Nu tänker du nog: ”Det låter ju bra, men vad kostar det då?”. Du kan lätt räkna ut priset på dina nya PVC fönster. Du väljer bara modell och mått samt anger önskade tillval för ditt köp. Om du har några frågor så sitter våra konsulenter redo att hjälpa dig på telefon eller chatt.

Välj dina nya plastfönster här

I stort sett alla våra fönster kan väljas i PVC. Efter att du bestämt vilken modell du vill titta närmare på, får du möjlighet att välja materialtyp: PVC, trä (furu) eller trä/aluminium. Du väljer även glastyp, eventuella spröjs och vad du mer kan tänka dig för tillval. När du angett dina önskemål kan du direkt se priset på dina nya fönster. Köp dina nya PVC-fönster genom att följa länken nedan.