PRODUKTEN LIGGER NU I DIN VARUKORG
Upp till 30% nätrabatt på måttbeställda varor!
/
Beställ senast 28/10 och få levert fra 895 kr!

Överhängda fönster

Överhängda fönster

Hos Sparfönster har vi ett stort utbud av överhängda fönster. Behöver du et nytt källarfönster så kan du med garanti hitta det du letar efter här.

Du hittar lätt priset på ett nytt överkantshängt fönster vid att välja det önskade produkt, ange dina mått och specifikationer.

Överhängt fönster

Överhängda fönster är ett väldigt populärt val när man skall köpa nya fönster till sin källare, detta gör att de ibland kan kallas för källarfönster. Ett överkantshängt fönster kan fås i många olika varianter och modeller i både klassisk och modern stil.

Många har i dag överhängda fönster och är väldigt nöja med funktionen av dessa fönstren. Då finns det ingen anledning till att byta till en annan modell av fönster när du skall byta till nya fönster. Sparfönster bygger överkantshängt fönster med gångjärn i toppen efter beställning. Dessa fönster är producerade med alla moderna funktioner som energiglas och tätningslister. Om du köper dina fönster på nätet så sparar du dessutom pengar redan i dag.

Överhängda fönster har många fördelar och passar in på många ställen. Men vi har också ett brett sortiment av vridfönster och sidohängda fönster. Allt för att era nya fönster skall passa så väl in i ert hem som möjligt.

 

Välj rätt Överhängt fönster

Det finns många olika typer av fönster i dagsläget och alla har sina för och nackdelar. Vi finns här för att hjälpa er med vad ni skall tänka på när ni skall köpa nya fönster. Överkantshängt fönster är speciellt vanligt då man har ett långsmalt fönster som man vill kunna öppna helt och inte ha något i vägen när man öppnar fönstret. Detta gör också att överhängda fönster är lättare att ta sig ut igenom vid en eventuell brand än exempelvis ett glidhängt fönster.

Specialmått

Hos SparFönster har du alltid möjligheten att beställa överhängt fönster i rätt mått för dig. Vi bygger våra fönster efter beställning och är inte bundna till standardmått eller modulmått. Detta gör att du kan spara mycket pengar och tid genom att minska det arbetet som behövs göras för att anpassa hålen i fasaden. När man tar måtten så skall man vara mycket noga så man inte beställer i fel storlek. Känner man sig osäker skall man alltid ta hjälp av en fackman. Ni kan också läsa mer om vad man skall tänka på när man mäter upp sina fönster under:

Material

Sparfönster har olika material som du kan välja mellan när du skall köpa fönster. Du kan välja mellan träfönster, Trä/Alu fönster eller PVC fönster. Överhängt fönster finns endast att välja i trä.

Fönster i trä

Träfönster är ett bra val om du vill ge ditt hus en klassisk och genuin stil. Men du skall också vara medveten om att träfönster kräver att de skall underhållas med tiden för att hålla. Gör man detta så kommer man ha fönster som kommer hålla många år framöver

Fönster i trä/alu

Om fönstren är speciellt utsatta eller om du vill slippa stora delar av underhållet så skall du välja trä/alufönster. Dessa fönster har en stomme av trä som sedan är skyddade utvändigt av en Alu beklädnad. Trä/alufönster behåller också ett genuint utseende på insidan då det ser lika ut som ett träfönster.

Fönster i PVC

De fönstren som kräver minst underhåll är PVC fönster. PVC är ett tåligt material som står emot både väta och solens strålar. Det underhållet som behövs göras på ett PVC fönster är att det torkas av med jämna mellanrum.

Med eller utan spröjs

Du har många olika möjligheter när det kommer till valet av hur ett överhängt fönster kan se ut. Som på många äldre sidohängda fönster så är det också vanligt att överkantshända fönster har spröjs.
Hos oss har du själv möjlighet att anpassa spröjsindelningen samt hur många rutor som ni vill ha i ert överhängda fönster.

På överhängda fönster är det vanligt att man har stående spröjs så att de är indelade i 2x1 rutor eller 3x1 rutor. Detta ger intrycket av att det är flera mindre fönster som sitter samman.

Spara pengar på nya fönster

När du byter fönster från gamla kopplade fönster till energifönster så kommer du spara pengar. Detta gäller både om det är 2-glasfönster eller 3-glasfönster. 3-glasfönster ger en bättre isolering än 2-glas men har också en högre inköpskostnad. Alla våra fönster kan beställas i både 2-glas och 3-glas. Om ni bor i ett äldre hus och skall byta fönster är det i de flesta fall mer fördel att välja 2-glas än 3-glasfönster då resten av huset inte har samma isolering som fönstren. Vid nybyggnationer brukar de flesta välja att installera 3-glasfönster.

Ett enkelt sätt att spara lite extra är att välja fasta fönster på de platser där inte fönstren behövs öppnas. Dessa ger både bättre isolering samt att de är billigare i inköp än öppningsbara fönster. Man bör dock i varje rum mins ha ett fönster som är öppningsbart så man enkelt kan vädra ut.

Alla nya fönster från sparfönster levereras i hög kvalité till ett lågt pris. Du får också 10års garanti på alla fönster och dörrar. Genom att handla fönster online direkt från fabrik sparar du dessutom ytterligare då man inte betalar onödiga pengar till mellanhänder. Beställ hem dina nya fönster idag på sparfonster.se