PVC fönster – värt att veta

PVC fönster, som ibland kallas plastfönster, har blivit mycket populära i moderna hus då fönster i PVC i stort sett är helt underhållsfria. Om du letar du efter billiga PVC fönster av högsta kvalitet har du kommit rätt.

PVC fönster – Ett modernt val

PVC är ett modernt plastbaserat material som har många fler fördelar än traditionella fönster i trä eller aluminium. Att PVC är underhållsfritt är idag väl känt men fönster i PVC har även utmärkt isoleringsförmåga, lång hållbarhet och behåller sin färg och form längre än andra material. Hos Sparfönster hittar du PVC fönster i många olika modeller, från klassiska sidohängda fönster till populära vridfönster.

Vilken sorts underhåll kräver PVC fönster?

Många associerar ofta ordet “plast” med saker som “billigt” eller “låg kvalitet”. Detta är så långt från sanningen man kan kommer när det gäller plastfönster. Fönster i PVC har längre hållbarhet än fönster i andra material, sparar energi och är dessutom mycket enklare att underhålla.

Till skillnad från träfönster behöver PVC fönster aldrig målas om och är väldigt lätta att hålla rena. Du kan enkelt torka rent fönsterkarmen i plastfönster med en våt trasa och på utsidan av huset kan du spola rent fönstret med trädgårdsslangen. Trots det låga underhållskravet håller fönster i PVC väldigt länge och du behöver inte tänka på att köpa nya fönster på många, många år.

 

 

Hur bra isolerar plastfönster?

PVC är ett icke-ledande material och isolerar därför riktigt bra. Medan metall som aluminium leder kyla och värme håller PVC fönster kylan ute på vintern och släpper inte in extra värme på sommaren. PVC fönster har ihåliga profiler och indelade i kammare fyllda med luft. Dessa luftfyllda hålrum förbättrar fönstrets isoleringsförmåga. 

Invändigt är ramen och karmen förstärkt med stålprofiler som placerats så att de inte kommer i kontakt med profilerna i plast. Detta förhindrar köldbryggor i fönstret vilket leder till bättre isolering. TIllsammans med våra energieffektiva glasrutor är PVC fönster ett energieffektivt val som kan hålla nere elräkningen på vinter och hålla inomhustemperaturen behaglig på sommaren.

PVC fönster i olika modeller

I vårt breda sortiment hittar du PVC fönster i många olika modeller. Bland våra fönstermodeller finns klassiska spröjsade fönster, där både spröjs och karm är i PVC och funktionella dreh kipp fönster. Du kan välja typ av fönster från en lång lista av modeller och sedan välja PVC som material samt många andra tillval. Vi har PVC fönster i följande modeller:

Alla våra fönstertyper finns i en rad olika modeller så att du kan hitta ett PVC fönster som passar just ditt hem. Förutom själva grundmodellen kan du även välja dina egna tillval för fönstret.

Välj tillval till ditt PVC fönster

Alla fönster hos Sparfönster kommer med valbara tillval som du ser på respektive produktsida. Det är här du väljer PVC som material för att få underhållsfria fönster som håller riktigt länge. Förutom materialval kan du även lägga till eller ändra tillval som:

 • Mått
 • Glastyp
 • Specialglas
 • Öppningsriktning
 • Färg
 • Profil
 • Ventil
 • Handtag
 • Spår för fönsterbleck

Vi ger dig friheten att själv designa ditt drömfönster i PVC och tillverkar sedan fönstret efter dina specifikationer. De flesta av våra modeller går att beställa i specialmått som du fyller i på produktsidan innan beställning.

U-värde i PVC fönster – Vad är det?

U-värde är en term som används för att beskriva hur energieffektiva fönster och dörrar är. Ju lägre U-värde ett fönster har, desto mer energieffektivt är det. För att nå så låga U-värden som möjligt optimerar vi våra produkter för att minimera mängden värme som läcker ut ur huset. Bättre isolering innebär alltså ett bättre U-värde. Om du investerar i moderna PVC fönster med ett lågt U-värde kan du spara pengar i längden genom att dra ner elförbrukningen under vintern.

Något som direkt påverkar U-värdet i fönster är glaset. Hos oss kan du beställa PVC fönster med 2-glas eller 3-glas. 3-glas fönster har ett lägre U-värde och släpper ut mindre värme ur huset. Det gör att 3-glas är det mer energieffektiva valet. Men det finns även fall då ett högre U-värde kan vara ett bättre val.

Eftersom 3-glas fönster har bättre isolering släpper denna typ av fönster in mindre värmestrålning från solen. Solljus är ett effektivt sätt att värma upp huset under dagtid och därför är det ofta ett bättre val att välja 2-glas fönster på huset södra sida, så länge solens strålar når husväggen. 

PVC fönste med 3-glas är oftast det bästa valet för nya fönster förutom just för fönster som sitter på den södra sidan av huset där 2-glas är mer energieffektivt. Detta gäller självklart endast om huset inte står i skugga under dagtid, i vilket fall 3-glas är det bättre valet.

Billiga plastfönster med specialglas / insynsskydd

Letar du efter PVC fönster som släpper in massor av naturligt ljus men samtidigt håller ute nyfikna blickar? Hos oss kan du beställa dina fönster med specialglas som är designade för just detta syfte. 

Vi har tre sorters glastyper med struktur som fungerar som insynsskydd. Du kan välja den typ av struktur som du tycker ser bäst ut. Denna typ av av glas är perfekt om du bor vid en gångväg eller har fönster som vetter rakt in i grannens vardagsrum. Håll ute blickarna utan att tumma på ljusinsläppet.

Om du bor du vid en bilväg kanske du istället vill ha ett glas som håller bullerljud ute. Under tillvalet Specialglas kan du välja ett ljuddämpande glas som är särskilt framtaget för bostäder där t.ex. trafikbuller stör. Våra ljudglasrutor har 2 olika glastjocklekar som bryter upp ljudvågor och leder till att buller minimeras med ca 5 dB (upplevs som ca 50 % bullerreduktion). Detta kan göra att dina PVC fönster håller ute ljudet från bilar som åker förbi huset.

Beställ billiga PVC fönster hos Sparfönster

För dörrar och fönster i högsta kvalitet är Sparfönster det bästa valet på marknaden. Vi har det bredaste utbudet av fönster i PVC och ger dig även friheten att kunna välja de tillval du vill ha för dina fönster.

Sparfönster har levererat fönster och dörrar till nöjda kunder över hela landet sedan 2006 och vi är certifierade för Trygg E-handel. När du handlar hos Sparfönster kan du dra nytta av följande fördelar:

 • Låga priser och hög kvalitet
 • Trygg E-handel
 • 10 års garanti
 • 2 veckors leveranstid på lagervaror
 • Träprodukter tillverkade av kvistfritt högkvalitets trä
 • Många tillval
 • Kunnig och hjälpsam kundtjänst

Om du har frågor om din beställning, val av material, U-värde eller annat som är relaterat till fönster och dörrar kan du alltid kontakta vår kundtjänst via chatt, e-post eller telefon. Hos Sparfönster hittar du alltid ett brett sortiment av snygga, billiga PVC fönster som passar alla sorters renoveringsprojekt och tack vare våra många tillval kan du anpassa dina fönster efter just dina behov.

PVC fönster – Pris jämfört med andra material

PVC fönster har flera fördelar som gör detta material till det optimala valet för de flesta situationer. Men vad kostar PVC fönster jämfört med trä eller aluminium? PVC kostar lite mer än traditionella material men är, i det långa loppet, en bättre investering. Om du räknar med hur mycket du sparar på elräkningen under vintern, hur ofta du behöver måla om andra fönstertyper och hur länge PVC fönster håller ser du snabbt att PVC är ett bättre val, rent ekonomiskt.

Du kan snabbt och enkelt se priset på våra PVC fönster jämfört med fönster i trä eller /trä/aluminium. Välj fönstermodell, ange mått och välj sedan PVC som material för att se prisskillnaden direkt på produktsidan.