10 års garanti10 års garanti

PVC FÖNSTER OCH DÖRRAR

Vill du ha en lång livslängd, modern design och minimalt underhåll kan PVC-fönster och dörrar vara rätt val för dig. Läs mer om PVC-fönster och dörrar här.

5 fördelar med PVC-fönster och dörrar

 • 1 - Minimalt underhåll (Läs mer)

  En stor fördel med PVC-fönster och dörrar är att de i stort sett är underhållsfria. Karmen och bågen ska givetvis tvättas då och då och de rörliga delarna ska smörjas efter behov. Dessutom får du fönster och dörrar som är mycket motståndskraftiga mot vind och väder. De håller sig vackra år efter år, utan att du behöver måla eller lägga ner mycket tid på underhåll.

 • 2 - Lång livslängd (Läs mer)

  Våra PVC-fönster och dörrar är av riktigt bra material. Alla våra PVC-modeller är tillverkade med Rehau-profiler som är några av de bästa på marknaden.

  Köper du PVC-fönster eller dörrar hos Sparfönster får du 10 års garanti på hela produkten – utan undantag.

 • 3 - Hög isoleringsförmåga (Läs mer)

  PVC-fönster och dörrar har bättre isoleringsförmåga jämfört med furu eller trä/aluminium. PVC fönster och dörrar tillverkas med flera kammare i karmen, detta hjälper till att minska värmeförlusten vilket bara hjälper din värmeräkning.

 • 4 - Modern design (Läs mer)

  De PVC-fönster och dörrar vi tillverkar idag passar in i många typer av bostäder. Dessutom är glansen lägre än tidigare, vilket gör att det är nästan omöjligt att skilja PVC-fönster och träfönster från på avstånd. Gamla PVC-fönster lyste mer och såg mer plastlika ut, dessa kunde också bli missfärgade med tiden, det behöver man inte oroa sig för med de PVC-fönster och -dörrar som tillverkas idag.

 • 5 - Kristallklara fördelar när du väljer PVC (Läs mer)

  Väljer du att beställa dina nya fönster och dörrar i PVC har du möjlighet att välja bland ännu fler glastyper.

  Bland annat:

  • Antifogglas har en beläggning på utsidan av glaset som minimerar uppbyggnaden av kondens och imma, och därmed förbättrar sikten genom dina fönster.

   I takt med att fönster blivit mer energieffektiva och därmed isolerar bättre har imma på rutorna blivit ett större problem.

   Läs mer om kondens och imma här →

  • Självrengörande glas har en beläggning på utsidan av glaset som gör att glaset kan hålla sig renare längre än vanligt glas.

   Beläggningen påverkas av ultravioletta strålar för att bryta ner organiskt bildade föroreningar, varefter vatten kommer att kunna skölja rutorna rena. Dessutom gör beläggningen att strimmor som bildas av vattendroppar minimeras.

Prisexempel

Fönster och dörrar i PVC är extra populära för fritidshus, dels för att de har längre livslängd, men framför allt för att de har underhållsfria egenskaper. Vill du byta ut dina fönster och dörrar i sommarhuset mot PVC-produkter kan du få ett prisexempel på vad det kommer att kosta här.

 • 2x Dubbel altandörr 2 rutor
 • 2 x Sidoljus 1 ruta
 • 1 x Altandörr 1 ruta
 • 5 x Sidohängt fönster 2 luft
 • 1 x Ytterdörr 1 fyllning 1 ruta

  93.360 kr

Inspiration

PVC-fönster och dörrar är inte bara bra för sommarhus, de passar de allra flesta typer av boende.

Vi har satt ihop ett litet galleri med några av våra många PVC-fönster och dörrar, så att du kan bli inspirerad till ditt kommande fönsterprojekt.

Hur du underhåller dina PVC-fönster och dörrar

  En av de största fördelarna med PVC är som sagt det minimala underhållet. När du tror att dina PVC-fönster eller dörrar behöver rengöras, torka helt enkelt bort damm och smuts med en fuktig trasa.

När du rengör dina plastfönster och dörrar är det viktigt att de endast rengörs med vanliga rengöringsmedel, gärna med en pH-neutral tvål.

 

 Smörj gärna fönster- och dörrbeslag och gångjärn efter behov. Innan du smörjer beslag och gångjärn är det viktigt att rengöra dem från damm och smuts, eftersom smutsen kan orsaka onödigt slitage på beslagen.

Det är viktigt att vara uppmärksam på att torka av eventuell utspilld olja från fönstret/karmen.

Funderar du på andra material?

Vi tillverkar fönster och dörrar precis efter dina önskemål om mått, material, färger och detaljer.

Fönster och dörrar i furu och trä/aluminium är båda bra material och ditt val handlar om dina önskemål om utseende och underhåll.

 • Läs mer om trä (fold ud)

  Trä är ett klassiskt val bland många när det kommer till fönster och dörrar. Har du ett äldre hus som du vill renovera är det trygga valet att byta ut de gamla träfönstren och dörrarna till nya energisnåla i samma klassiska stil som det du redan känner.

  • Naturmaterial i bra kvalitet
  • Ofta det billigaste materialvalet
  • Färgen kan ändras om du känner för att måla en annan färg

  Läs mer om trä

 • Läs mer om trä/alu (fold ud)

  Vill du ha ett modernare utseende kan du med fördel överväga fönster och dörrar av trä/aluminium. Många väljer detta material av den enkla anledningen att dessa kräver mindre underhåll än träfönster och dörrar. Den utvändiga aluminiumprofilen skyddar fönstret från vind och väder och du behöver inte måla utsidan av trä/aluminiumfönstren. Samtidigt får du den charmiga naturliga looken inuti.

  • Minimalt underhåll
  • Praktiskt ute, naturligt inne
  • Modernt utseende

  Läs mer om trä/alu

Kom riktigt nära våra fönster

Vill du se fönstren, känna, öppna, stänga och höra om alla dina alternativ? Besök något av våra showrooms i hela landet och få professionell rådgivning innan du gör rätt val för ditt hem.

Oavsett om du söker inspiration eller yrkeskunskap kan våra rådgivare hjälpa dig vidare på din fönsterresa.