Byta fönster? Sparfönster har det du letar efter!

Byta fönster på din bostad, garage, förråd eller kontorslokal kan vara busenkelt om du väljer energibesparande och högklassiga fönster från vårt breda sortiment. Idag finns det ett stort utbud av material att välja bland och de vanligaste är trä/aluminiumfönster, allmogefönster, pvc-fönster och träfönster. Vissa vill byta fönster för att behålla värme som finns i huset på vintern, d.v.s. för att spara energi. Dessa fönster är oftast lite dyrare, men sparar energi och pengar på längre sikt. Andra kanske vill byta för utseendets skull. Är du på jakt efter de billigaste fönstren blir ekvationen mer invecklad. Men har du hittat så långt som till den här sidan är det bara att gratulera. Du har redan sparat tid och pengar inför ditt fönsterbyte!

Det är viktigt att du väljer de fönster eller en dörr som bäst passar ditt hem. Många svenska hem är oftast byggda av trä, vilket innebär att träfönster ofta är ett självklart val. Letar du efter en ny dörr? Se vårt stora urval.

Om du letar efter inåtgående fönster har vi lösningen för dig. Vi har flera olika alternativ att erbjuda dig inom inåtgående fönster - se dem här.

Vi ger dig bra tips

Ett fönsterbyte är, precis som andra hantverksjobb i ditt hus, möjlig för hemmasnickaren - du kan välja att vara ansvarig för montering. Men har du upptäckt att din händiga sida inte alltid räcker till kan det vara bra att se över olika alternativ. Vi ger dig tips om hur du blir frisk genom montering av dina nya fönster och dörrar.

Ett fönsterbyte kan genomföras på egen hand, men eftersom det kräver att man hanterar fönstren rätt från början kan det vara värt att anlita hantverkare. För en erfaren snickare tar det oftast bara några timmar att montera ett eller flera fönster, men för en oerfaren privatperson kan det ta betydligt längre tid, vilket gör att det lönar sig att anlita någon med branscherfarenhet. Vi levererar dina fönster direkt till dig från vår egen fabrik så du ska få dem i bästa skick - oavsett om du vill ha träfönster, fönster i trä / aluminium eller PVC.

Kostnaden för att byta fönster varierar beroende på vilken typ fönster du har valt, och hur du väljer att montera dem. Du kan undersöka ROT-avdraget, som ger en stor besparing om du har rätt till det. Be gärna om flera offerter för arbetet för att få det bästa priset. I vissa fall kanske du kan göra en del av arbetet själv och på så sätt sänka kostnaden. Resten av sparandet på själva fönstren står vi för! Priset på olika typer av fönster har stor spännvidd beroende på utformning, storlek och material.

För att byta fönster själv rekommenderar vi att man har erfarenhet av det sedan tidigare. Är man händig är det absolut ingen omöjlig utmaning. Är det första gången kan man få hjälp genom en professionell som kan se till att det går rätt till. För att veta hur du ska hantera fönster som du köper av oss är det viktigt att läsa monteringsanvisningarna innan du påbörjar arbetet för att inte skada dem innan de monteras. Läs även om hur du ska mäta fönster.

Se filmen eller läs mer i vår vägledning hur du mäter upp - tips och tricks:

Upp till 15 års garanti hos Sparfönster 

Ditt fönsterbyte behöver inte bli dyrt och komplicerat. Vi är experter på att sälja fönster till bra pris. Dessutom erbjuder vi upp tilll 15 års garanti mot röta och ger 12 års garanti på trä/alu och 10 års garanti på trä och PVC, för att du skal kunna känna dig trygg när du väljer oss. Ett byte med fel material kan bli en dyrare historia än man tänker. Därför delar vi gärna med oss av vår tips, kunskap och rekommendationer för att du ska undvika oväntade kostnader i framtiden.

Vad kostnaden blir för att byta fönster beror på dina önskemål och behov som kund. Vi ser till att du får de billigaste fönstren och bästa kvalitet. På så sätt blir ditt fönsterbyte lättare än förväntat. Vi erbjuder även tillbehör till dina nya fönster så som handtag och säkringsbeslag. Även detta till oslagbart pris så klart!

Kika på våra priser innan du byter fönster, så ser du vilken priskategorier vi pratar om. Du kan även ta en titt hos våra konkurrenter för att förstå vad ett fönsterbyte kan kosta hos andra.

Vill du ha närmare information om vad ett fönsterbyte kostar dig är du alltid välkommen att höra av dig direkt till oss. Det finns många variabler vi kan ändra för att hitta de bästa alternativen och kombinationerna för dig.

Fönsterköp och fönsterbyte är något man gärna vill genomföra utan olyckor eller felsteg. Din totala kostnad för ditt fönsterbyte blir kanske annars mycket högre än du först anat.

Vi på SparFönster har lång erfarenhet inom fönsterbranschen och ser fram emot att få leverera snygga, energieffektiva och högkvalitativa fönster till ditt hus, kontor, företag, sommarstuga, garage och/eller förråd.

Välkommen till oss för att hitta exakt vad du behöver!