Trygg E-handel
14 års erfarenhet
10 års garanti
+200 000 har köpt

Vridfönster

Designa dina vridfönster själv.

ETT AV VÅRA KVALITETSFÖNSTER - med det äkta Spilka Classic/Steelform vridbeslag med barnspärr

Vridfönster är ett vändbart fönster som är mycket praktiskt framför allt om du har övervåning, eller på ställen där det av olika anledningar är svårt att putsa fönstret utifrån. Välj mellan många olika modeller av vridfönster – alla har 10 års garanti och har CE-märkning för att garantera kvaliteten.

 1. Vridfönster

  Vridfönster 1 ruta

 2. Vridfönster

  Vridfönster 2 luft

 3. Vridfönster

  Vridfönster 2 rutor

 4. Vridfönster

  Vridfönster 3 rutor

 5. Vridfönster

  Vridfönster 4 rutor

 6. Vridfönster

  Vridfönster 2 rutor horisontell spröjs

 7. Vridfönster

  Vridfönster 6 rutor

 8. Vridfönster

  Vridfönster 3 rutor med horisontell spröjs

 9. Vridfönster

  Vridfönster 6 rutor (3x2)

 10. Vridfönster

  Vridfönster 9 rutor

 11. Vridfönster

  Vridfönster 1 ruta, 3-glas - lager

Vridfönster

Ett Vridfönster från SparFönster är ett vändbart modernt fönster som kan vändas runt ca 180 grader, och som kan öppnas upp så du kan vädra ordentligt, och hänga sängkläder till vädring. Våra vridfönster har ett integrerat Spilka Classic/Steelform fönsterbeslag, som skiljer det från vårt Topswing fönster.

Se alle vinduer
Se alle døre

Träfönster och trädörrar – värt att veta

På Sparfönster använder vi långsamt växande skogstall vid tillverkningen av träfönster och trädörrar för att kunna garantera dig högsta kvalitet – självklart utan att kompromissa med det förmånliga priset. Här kan du läsa mycket mer om det spännande träslaget som används för tillverkning av bland annat möbler, byggmaterial och papper.

Trä från tall, ofta kallat furu, ingår i Pinus-släkten som består av ca 100 barrträdsarter. Utmärkande för alla träd i släkten är att de är gröna året runt, och växer från trädgränsen i Nordnorge ända ned till den tropiska zonen, där de stoppas av stora sandområden. Tall-släktet kännetecknas av att barren sitter i mindre utskott med 2, 3 eller 5 barr i varje. Träden har olika typer av kottar.


Topswing och Vridfönster – skillnader?
Båda fönstermodeller är vändbara fönster. Det betyder att fönstren kan vändas eller vridas runt utåt/uppåt ca 180 grader. Det är en fördel när du t ex ska putsa fönster: du kan stå inne i rummet och putsa både ut- och insidan. Det är en fördel om du har övervåning, eller om fönstren sitter högt upp och det är långt ner till marken. Ingen del av fönstret kommer in i rummet när det vänds runt. Skillnaden på de två fönstren är att det sitter ett Spilka/Steelform beslag på vårt Vridfönster. Beslaget gör att ett Vridfönster glider lättare när man öppnar och stänger, och att det är mer stabilt och välbalanserat i utförandet.

Du kan också titta på några av våra andra fönster, t ex vårt Glidhängda fönster, som kan öppna ca 60 grader, eller vårt Dreh Kipp Fönster, som öppnar inåt och kan tippa in överkanten för att vädra. Titta också på vårt Topswing fönster, som liknar Vridfönstret men har ett annat beslag, inte Spilka beslag. 

Material
För att våra Vridfönster ska hålla extra länge tillverkas det med ett original Classic fönsterbeslag från Spilka/Steelform. Spilka Classic (PVC) introducerades på 1960-talet, och har sedan dess använts för att tillverka fönster med ett gediget utförande.