Energiglas och energifönster

Alla våra fönster och dörrar är producerade med lågenergiglas och varm kant, utan extra kostnad!

Specialmått: vid måttbeställning kan man välja 2-glas eller 3-glas.

Lagervaror: levereras alltid med 2-glas


2-glas - energiglas

Fönster och dörrar tillverkas med 2-glas isolerruta med U-värde 1,1. Spröjs är alltid pålimmade energispröjs, en på utsidan och en på insidan, med varm kant mellan rutorna under spröjsen. Mellan rutorna är det argon gas (4-16-4 mm). 

3-glas - energiglas

Fönster och dörrar tillverkas med 3-glas isolerruta med U-värde 0,7. Spröjs är alltid pålimmade energispröjs, en på utsidan och en på insidan. Det är inte varm kant under spröjsen mellan rutorna på 3-glas. Mellan rutorna är det argon gas (4-12-4-12-4 mm). 

Spara på värmen

Den vanliga samlingsprofilen i aluminum mellan glasrutorna är ersatt av en profil i ett speciellt komposit material, en varm kant. Det reducerar energiläckaget, och risken för invändig kondens och imma på glasrutan minskar märkbart. Fönster och dörrar tillverkade med energiglas med varm kant sparar på värmeräkningen.

SparFönster har anslutit sig till en ny och frivillig märkning av energiriktiga fönster

Märkningen ska göra det enkelt att hitta det mest energiriktiga fönstret, likt de märkningar som finns när man handlar kylskåp och andra vitvaror. Samtidigt har man nu som kund ett bevis för att fönsterna verkligen är energifönster - och inte som tidigare, när verksamheter har kallat sina fönster för energifönster, och det visat sig att det endast var själva rutan i fönstret man talade om. För kunna ta del av märkningen blir alla produkterserier testade vid ett teknologiskt institut.

Hos SparFönster kan du få både A och B märkta fönster.
Oftast är det energiklass B som är det ekonomiskt bästa valet.

De flesta väljer B-märkt - det mest ekonomiskt förnuftiga valet när du renoverer

Till skillnad från t.ex hårda vitvaror, väljer majoriteten av kunder B-märkta fönster. Det högre priset för ett A-fönster kan inte alltid tjänas in på värmen, om man jämför med den lägre priset för ett B-märkt fönster.Du kan läsa mer om märkningen.
(SparFönster AB delar märkning tillsammans med sitt systerbolag SparVinduer ApS)

 

Läs om våra träfönster.