Checklista – innan fönsterköpet!

Vad ska du ta reda på innan du köper nya fönster? Här är en checklista.

Innan du köper nya fönster har du nog funderat en del. Du ska bland annat välja modell, material och tillverkare. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa nya fönster och dörrar? I den här artikeln får du en översikt över vad du ska ta ställning till, och vad som är speciellt viktigt vid ditt fönsterköp.


CE-märkning – vad betyder det för dig och dina fönster?

Fönster och ytterdörrar som säljs i Sverige ska vara CE-märkta. Det är en bra idé att undersöka om tillverkaren har aktuell CE-märkning. Dessutom ska det finnas prestandadeklaration för produkterna, som beskriver egenskaper och användning.

Att en produkt är CE-märkt betyder att tillverkaren ska uppfylla en rad krav omkring hälsa, miljö och säkerhet.

Kvalitet – vad ska du kontrollera?

När du ska köpa nya fönster bör du se till att kvaliteten är i topp, precis som med andra produkter. Men hur kontrollerar man egentligen kvaliteten på fönster, och vad ska man tänka på?

Köper du fönster i trä är det viktigt att veta något om kvaliteten på träet som används för att tillverka dina nya träfönster. Du ska vara säker på att andelen kärnvirke i träet är så hög som möjligt, eftersom det gör att träet är kompakt och har tillräckligt med motståndskraft för att hålla många år i väder och vind.

På SparFönster använder vi långsamt växande kvistfritt skandinaviskt fingerskarvad furu när vi tillverkar våra träfönster och trädörrar. Andelen kärnvirke är minimum 90 %.

Du kan läsa mer om våra materialtyper och tekniska specifikationer. 

Garanti och solid ekonomi – din säkerhet!

När man ska köpa nya fönster och dörrar, är det som regel en stor investering som ska hålla många år. Det är därför viktigt att tillverkaren har bra garanti när du ska köpa dina nya fönster och dörrar. Då är du säker ifall det mot förmodan skulle vara något fel.

Det är också viktigt att undersöka företagets bakgrund: dina fönster och dörrar ska hålla länge, så det är viktigt att du vet att företaget kan hjälpa dig i morgon också, ifall du skulle behöva använda garantin.

Hos SparFönster får du alltid 10 års garanti.

 

Omdömen från andra kunder ger bra information om företaget

När man ska köpa är det alltid skönt att veta hur tidigare kunder har upplevt företaget och produkterna. Med hjälp av tidigare kunders upplevelser och erfarenheter får du en unik och neutral bild av på vilket sätt företaget hanterar order, nivå på kvaliteten, och hur service och garanti fungerar. Det är därför en riktigt bra idé att söka recensioner på nätet innan du gör en stor investering i nya fönster och dörrar.

Du hittar våra kunders omdömen på Trustpilot.