Camillas kolonistuga

Kom på besök till Camillas lilla mysiga kolonistuga. När familjen köpte den lilla stugan hösten 2017 behövde den verkligen omtanke. Men med lite målning, några små reparationer och nya fönster och dörrar har den blivit jättefin!


 

 


Spröjsade fönster och dörrar skapa en extra mysig stämning och passar perfekt till det träbeklädda huset.

På sommaren fungerar altanen som ett extra rum. Med direkt utgång från köket genom den dubbla altandörren blir det härligt att sitta ute och äta.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Också när temperaturen stiger är det lilla svarta huset behagligt att vistas i tack vare altanen och eftersom det går att skapa tvärdrag med de många altandörrarna.


 

 

 

 


När vintern kommer och det blir kallt utomhus är det härligt att kunna sitta inne och njuta av en kopp kaffe. Med energieffektiva fönster och dörrar är det enkelt att hålla värmen.

De spröjsade fönstren skapar extra mysig stämning, särskilt när snön lägger sig på spröjsen. Vi använder energispröjs, vilket innebär att de inte bryter glaset. Fönstren har därför samma goda isolerande egenskaper som motsvarande utan spröjs.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fönstren är en perfekt plats för pynt, och när solen skiner spelar ljuset vackert mot det som hänger eller står i fönstret. Det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan pynta fönstret med. Här har Camilla hängt upp småkakor med glasyr på en gren.


Renovering

Ska du själv gå igång med en renovering, eller om du överväger att investera i en liten kolonistuga, sommarstuga eller liknande kan du kanske låta dig inspireras av Camillas renoveringsprojekt.

Huset blev med små medel förvandlat från trist och slitet till en mysig liten fristad. När man ser bilderna blir man själv sugen på ett litet avbrott i vardagen.

Oavsett om du saknar fönster och dörrar till bostaden, kolonistugan eller sommarhuset hittar du hos Sparfönster god kvalitet till låga priser. Här finns massor av olika modeller och möjligheter