Beräkna dina besparingar - med nya energieffektiva fönster

Se hur mycket pengar du kan spara genom att byta dina gamla fönster och dörrar.

Höga elpriser gör det till en ännu bättre idé att hålla värmen. En stor del av den uppvärmda luften forsar ut direkt genom otäta eller dåligt isolerade fönster – det är dyrt. 

Se hur mycket du kan spara!

  • Efter 10 år en total energibesparing på 141 680 kr – genom att byta till energisnåla fönster med energimärkning A.

Beräkningarna är gjorda på en villa, som har fönster från perioden 1970-1990, storleken på bostaden är 140 m2 och värms med fjärrvärme i Stockholm. Källa: Energifönster U-värdet på de nya fönstren anges till 0,8 B 

Fördelar med att byta fönster:

Förutom en årlig energibesparing finns det även andra goda skäl att välja nya energisnåla fönster.

Bättre inomhusklimat

Du kan bättre hålla en jämn temperatur i ditt hem och kan inte känna att den drar in genom otäta fönster. Mindre buller kommer in utifrån och mer dagsljus.

Bostadensvärd

Din bostad kan öka i värde, dels för att du förbättrar bostadens utseende, dels för att du förbättrar energiklassen.
Om du måste sälja bostaden kan det också avskräcka köpare om de själva måste byta.

Underhåll

Beroende på vilket material du väljer för dina nya energisnåla fönster är det dessutom lite eller inget underhåll inblandat.

I en tid av extra höga energipriser och fokus på klimatet är det vettigt att undersöka om det lönar sig för dig att byta ut dina gamla fönster mot nya energisnåla.

Betalning med Klarna: 

Visste du att du kan välja Klarna som betalsätt när du beställer. Då betalar du först 14 dagar efter att dina fönster och dörrar är färdiga och redan levererats hem till dig. Visste du att du kan välja Klarna som betalsätt när du beställer. Då betalar du först 30 dagar efter att dina fönster och dörrar är färdiga och redan levererats hem till dig. 

Bli inspirerad

Drömmer du om att starta ett fönsterprojekt, både för att energioptimera i ditt hem, men också för att förändra och förbättra utseendet på bostaden? Låt dig inspireras till förändring

Få inspiration till förändring när du tänker på ditt nästa projekt. Vi hjälper dig med dina drömmar, du kan hitta inspiration till ditt projekt här.

Bliv inspireret

Drømmer du om at komme i gang med et vinduesprojekt, både for at energioptimere din bolig, men også forandre og forbedre boligens udseende?  

Vi har samlet en masse forskellige boligtyper, som alle har skiftet til nye energirigtige vinduer og døre. Så uanset om du skal renovere et ældre parcelhus, en klassisk murermester villa eller en fritidsbolig, så kan du finde inspiration til dit projekt her.