PRODUKTEN LIGGER NU I DIN VARUKORG

Vad är u-värde?

U-värde är en indikation av hur energieffektiva dina fönster och dörrar är. Ju högre ett u-värde är, desto mindre energieffektivt är produkten. Köper du nya fönster eller dörrar med lågt u-värde betyder det att du får produkter som är optimerade till så lite värmeförlust som möjligt. Det är riktigt bra för förbrukningen av värme och inte minst för din plånbok.

U-värde – 2-glas eller 3-glas?

Det är avgörande för u-värdet om du väljer 2-glas eller 3-glas. De flesta av våra fönster och dörrar kan beställas med antingen 2-glas eller 3-glas. Om du väljer den ena typen av glas eller andra, har en betydelse för hur högt ett u-värde är. Väljer du 3-glas kommer du få fönster och dörrar med lägst u-värde och därmed får du produkter som är mest energieffektiva.

Betyder det att 3-glas är bättre?

Som sagt är produkter med 3-glas mer energieffektiva än vad tillexempel produkter med 2-glas är, eftersom energiutsläppet är lägre. Dock betyder det att en bättre isolerad och energieffektiv 3-glas ruta släpper mindre värmestrålning in från solen.

Om du har fönster på södra sidan av bostaden, kommer du inte få nytta av solens värmande strålar, på så sätt kommer energioptimerande 3-glas inte vara det bästa valet. Därför rekommenderar vi som utgångspunkt att man inte väljer 3-glas i fönster och dörrar som monteras på bostadens södra sida, då är 2-glas ett bättre alternativ.

Vill du veta mer? Här kan du läsa mer om energifönster.

 

Fönster - välj här  Dörrar - välj här