Trygg E-handel
14 års erfarenhet
10 års garanti
+200 000 har köpt

Glassäkerhet

Bekanta dig med kravet på glassäkerhet

Är du i tvivel om de lagliga reglerna och kraven? Det är viktigt att bekanta dig med reglerna när du måste bygga nytt, renovera eller bara byta ut gamla dörrar och fönster. Läs nedan om de vanliga kraven och reglerna för glassäkerhet.

Se alle vinduer
Se alle døre

Träfönster och trädörrar – värt att veta

På Sparfönster använder vi långsamt växande skogstall vid tillverkningen av träfönster och trädörrar för att kunna garantera dig högsta kvalitet – självklart utan att kompromissa med det förmånliga priset. Här kan du läsa mycket mer om det spännande träslaget som används för tillverkning av bland annat möbler, byggmaterial och papper.

Trä från tall, ofta kallat furu, ingår i Pinus-släkten som består av ca 100 barrträdsarter. Utmärkande för alla träd i släkten är att de är gröna året runt, och växer från trädgränsen i Nordnorge ända ned till den tropiska zonen, där de stoppas av stora sandområden. Tall-släktet kännetecknas av att barren sitter i mindre utskott med 2, 3 eller 5 barr i varje. Träden har olika typer av kottar.


Lagliga krav från BBR

Från 1 januari 2013 gäller nya lagkrav i BBR. De nya kraven syftar till att öka personsäkerheten och särskilt stärka skydden vid de utrymmen där barn håller till. Tidigare har BBR endast omfattat nybyggnation av bostäder, men från 1/1 2013 gäller BBR även vid ändring av bostad (t.ex. byte av fönster eller dörr). Det innebär att byte av fönster eller dörr nu faller under direktiven i BBR 19. De standarder för säkerhetsglas som tidigare gällt vid nybyggnation gäller alltså nu också vid fönsterbyten i befintliga hus.

Läs mer i PDF'en

Glassäkerhet BBR.