Allmogefönster

Allmogefönster eller spröjsade fönster – ja, kärt barn har många namn. Vi har ett brett sortiment av allmogefönster och vi kan erbjuda många olika varianter av just denna fönstertyp. Allmogefönster är mycket populära just här i Sverige eftersom dessa fönster kompletterar det typiskt svenska huset med ett snyggt och klassiskt utryck.


Klassiskt och traditionellt – välj allmogefönster

Allmogefönster är symbolen för ett klassiskt uttryck och utstrålar charm, romantik och lantlig idyll – i stor utsträckning typiskt svenska miljöer. Allmogefönster eller spröjsade fönster beskriver den sortens fönster som är uppdelade i flera fält (eller sektioner). Dessa små fält är en del av det traditionella utseendet, och du kan självklart själv välja om du vill ha många eller få fält som bildar dina nya fönster eller dörrar.

Nytt och gammalt på en och samma gång

Om du bor i ett äldre hus med gamla fönster så märker du garanterat av drag eller andra besvär från dina fönster. Uppvärmningsräkningen påverkas också mycket av gamla fönster som allmänhet läcker mycket värme. På SparFönster kan du få allmogefönster som har alla de moderna bekvämligheter som man förväntar sig av nya fönster. På så vis kan du alltså få fönster med dagens komfort, optimerade energieffektivitet och toppmoderna funktion – utan att behöva kompromissa med utseendet, om du samtidigt söker ett klassiskt och vackert uttryck.

Skapa dina egna allmogefönster – kreativa lösningar

Du kan själv skapa dina allmogefönster precis så som du vill ha dem när du handlar hos SparFönster. Du bestämmer antalet fack och fält – vi har många olika lösningar.
Ett spröjsad fönster med 3x3 eller 2x2 glasfält är det mest traditionella valet, och ger massor av charm till alla hus. Det är alltså bara fantasin som sätter gränser för hur du skapar din glasfasad av allmogefönster.

Du kan också exempelvis kombinera dem med en dubbel terrassdörr eller en skön och praktisk halvdörr – vi har massor av möjligheter som sätter pricken över i på ditt drömhus.

Hos SparFönster hittar du alltid bra erbjudanden på allmogefönster. Du kan också här se ett urval av alla de fönster som finns på lager

Vill du veta mer?
Här kan du läsa mer om våra energifönster