Behöver du hjälp? Vi sitter redo att hjälpa er på chatt och telefon  måndag – fredag, samt söndag – se våra öppettider | Få en offert

Behöver du hjälp? Vi sitter redo att hjälpa er på chatt och telefon  måndag – fredag, samt söndag – se våra öppettider | Få en offert

Behöver du hjälp? Vi sitter redo att hjälpa er på chatt och telefon kl. 08:00 - 21:00 | se vår öppettider här | Få en offert

Upp till
35%nätrabatt

Leverans direkt hem till dig

Få in färg i ditt hem
med en valfri färg som du väljer

- Designa dina fönster som du vill

Beställ senast 9/5

10 års garanti på hele produktten - 15 års garanti mot rötskada
lagervaror med kort leveranstidBehöver du nya fönster och dörrar här och nu?
Se våra lagervaror med kort leveranstid - från endast 5 dagar
Se våra lagervaror här

Våra mest populära fönster och dörrar


Fönster och dörrar

Hos SparFönster har vi ett stort utbud av fönster och dörrar i hög kvalitet – alla till ett riktigt bra pris. Du kan välja mellan många olika modeller, färger och material – till exempel trä, trä/alu och PVC.

Lagervaror

Behöver du nya fönster och dörrar direkt? Välj och vraka i vårt breda sortiment av dörrar och fönster på lager. Snabb leverans – inom 3-8 arbetsdagar.


Alltid 4 mm glas

Vi sparar inte på kvalité och erbjuder alltid 4 mm glas.
Energibeläggning i 4 mm glas håller kylan ute. Samtidigt tränger värmen från solen in genom fönstret och ger ditt rum mer värme.

Läs mer om 4 mm glas

Besök vårt digitala showroom

Utforska de många möjligheterna, färgerna och elementen och låt dig inspireras hemma. 

Obs: Det digitala showroomet är inte vårt showroom i Jönköping.  

Fönster

Hos Sparfönster hittar du ett stort urval billiga fönster i hög kvalitet. Våra fönster finns naturligtvis i olika standardmått men du kan även specialbeställa fönster efter måttet på just ditt hus. Vi har även ytterdörrar, terrassdörrar, skjutdörrar, pardörrar och mycket annat – du har kommit till helt rätt ställe om du vill ha nya dörrar och fönster till låga priser.

Vad kostar det egentligen att få nya fönster? Det är inte alls så dyrt som många tror. Byt ut dina gamla fönster med nya och energisnåla, billiga fönster.

Mäta nya fönster

När du ska mäta dina nya fönster och dörrar är det viktigt att måtten är exakta. Mätningen är dock mycket enklare än vad många tror – det behövs varken avancerade verktyg eller hjälp av den lokala hantverkaren. Följ bara vår mätguide och informationen här på sidan och snart är det du som är experten. Ha det så roligt!

När det gäller mätning av fönster finns det två begrepp att tänka på: hålmått och karmmått.

Olika typer av fönster

Det är stor skillnad på olika typer av fönster i vårt sortiment och de tillgodoser olika typer av behov. Nedan kan du läsa mer om våra mest populära fönstertyper. Gemensamt för alla fönster är dock att du inte får en snyggare finish eller slankare profil någon annanstans.

Moderna fönster har många funktioner men gemensamt för dem alla är att det finns ett stort fokus på naturlig vädring, säkerhet och inte minst funktionalitet.

 • Fasta fönster

  Fasta fönster kan inte öppnas men de ger ett härligt ljusinsläpp i husets rum. Det här är ett bra val om du har fönster i huset som du inte behöver öppna. Många väljer fasta fönster i ett av husets större rum då de fortfarande finns möjlighet att öppna ett mindre fönster.

  Om du gärna vill ha möjlighet att öppna fönstret, kan du titta lite närmare på ett av våra kombinationsfönster där ett fast fönster kombineras med ett skjutfönster som låter dig öppna en del av fönstret. Alla våra fönster tillverkas efter mått så det enda du behöver göra är att välja material och modell.

  Gå till fasta fönster

 • Glidhängt fönster

  Glidhängda fönster är praktiska och kan användas i husets alla rum. Ett toppstyrt fönster är också ett bra val då det kan öppnas även om det blåser mycket ute. Samtidigt är denna typ av fönster ett säkert val i barnrummet.

  Ett toppstyrt fönster fungerar fantastiskt till vädring eftersom fönsterramen glider ned lite ovanför när fönstret öppnas. Därmed kommer det in luft både ovanför och under fönstret. Detta säkrar ett bra inneklimat i ditt hem och du kan förbättra effekten om du samtidigt har vädringsventiler.

  Väljer du glidhängda fönster kan du med fördel välja treglasfönster – då får du extra energivänliga fönster som framför allt är en fördel om du planerar att byta ut alla fönstrena hemma.

  Gå till glidhängt fönster

 • Flaggfönster

  Namnet flaggfönster härstammar från fönstrets uppdelning i fyra rutor som påminner om svenska flaggan. I verkligheten levereras emellertid flaggfönster i många olika variationer, och det finns många valmöjligheter vad gäller antalet sektioner och rutor.

  Flaggfönster passar särskilt bra i äldre svenska hus där man vill bevara ett klassiskt uttryck. I princip kan man emellertid också sätta in flaggfönster i alla typer av svenska hus.

  Gå till flaggfönster

 • Dreh-kipp-fönster

  Dreh-kipp-fönster hör till de mest mångsidiga fönstren man kan ha i sitt hem. Fönstret är inåtgående men kan både lutas och vridas. Det betyder att fönstret kan öppnas i överkant vid vädring, och också öppnas inåt när det ska putsas. Ett dreh-kipp-fönster är ett bra val i de flesta situationer och är i likhet med topswingfönster ett bra val på de översta våningarna i huset där man gärna vill ha möjlighet att putsa fönster på ett smidigt sätt.

  Gå till dreh-kipp-fönster

 • Topswingfönster

  Ett topswingfönster påminner mycket om ett glidhängt fönster. Det är också ett utgående fönster, men du kan vända fönstrets ram och därmed putsa utsidan när du själv står inomhus. Detta gör att fönstret passar särskilt bra på husets översta våningar eftersom fönstren där annars blir svåra att putsa.

  Gå till topswingfönster

 • Överhängda fönster

  Överhängda fönster påminner mycket om glidhängda fönster, men deras monteringsbeslag skiljer sig åt. Glidhängda fönster passar bra i hela huset medan överhängda fönster ofta används i källare och garage. Ett överhängt fönster är särskilt lämpat i källare och garage eftersom greppsfunktionen inte är lika viktig då fönstren där inte öppnas så ofta.

  Gå till överhängda fönster

 • Glaspartier till uterum

  Ett uterum är ett bra sätt att utnyttja husets alla kvadratmeter. Vi har samlat ett urval av element med stora glasytor som passar perfekt när du vill njuta av utsikten från ditt nybyggda uterum. Konstruktionen och uttrycket bestämmer du helt själv, och du kan också lätt sätta din egen prägel på uterummet med produkter ur vårt stora fönster- och dörrsortiment. Låt dig inspireras – vi har uterumselement som passar alla smaker och som är fasta eller kan öppnas längst upp, i mitten eller längst nere.

  Gå till glaspartier

 • Spröjsade fönster

  Spröjsade fönster är själva symbolen för idyll och de passar väldigt bra i äldre hus på landet. Alla våra spröjsade fönster är uppdaterade med moderna bekvämligheter och du kan välja 3-glasfönster, olika glastyper och moderna material som exempelvis PVC eller trä/aluminium.

  Det passar väldigt bra att välja spröjsade fönster om husets gamla fönster också har spröjsar. En god idé är att försöka efterlikna husets gamla fönster eftersom de oftast passar bäst in stilmässigt.

  Spröjsade fönster kan naturligtvis också användas till hus i stan men om du äger en vacker villa bör du även fundera på dannebrogsfönster som passar väldigt bra till en klassisk villa.

  Gå till spröjsade fönster

 • Andra typer av fönster

  Hos Sparfönster kan du välja mellan mer än nio olika typer av fönster som alla har sina fördelar. Läs mer om vårt stora urval och hitta det fönster som passar just ditt hus. Du är välkommen att kontakta oss för rådgivning om det är något du undrar över.

Välj rätt fönster

Fönster är husets ögon och bidrar till att skapa husets personlighet. Ofta glömmer man bort att ta hänsyn till husets arkitektur när man väljer fönster, husets själ kan försvinna om du väljer fel fönster. Samtidigt är det viktigt att husets arkitektur matchas med de praktiska behoven.

När du köper nya fönster till huset är det inte bara viktigt att försäkra sig om att de passar husets stil. De ska också vara hållbara vilket innebär att de ska ha en viss kvalitet. Dåliga träfönster kan hålla i bara fem år vilket är alldeles för kort tid – oavsett hur billiga de är. Hos Sparfönster är alla fönster av högsta kvalitet och våra träfönster tillverkas av kärnträ. Du bör alltid satsa på kvalitet när du köper fönster och hos oss får du alltid 10 års full garanti på alla fönster.

När du väljer fönster och dörrar ska du även överväga materialval. Äldre fönster är ofta tillverkade i trä men idag är trä-/aluminiumfönster populära och de håller bättre mot slitage från väder och vind. Om du väljer fönster med utvändigt trä bör du även tänka på att träet ska underhållas med jämna mellanrum. Med andra ord kan trä-/aluminiumfönster vara ett bra val om du vill minimera underhållet på fönstren.

När du köper nya fönster till huset ska du även tänka på om det finns funktionalitet som du helt enkelt måste ha. Vissa fönster ger exempelvis extra skydd mot stöld vilket kan vara en fördel på bottenvåningen.

Vägledning och praktisk info

Frakt och leverans

Vad kostar hemtransporten av nya fönster och dörrar? Hur lång leveranstid ska jag räkna med? Få svar på dina frågor om frakt och leverans.

Byta fönster - värt att veta

Du kan själv mäta upp till nya fönster och dörrar. Se hur du enkelt tar rätt mått. Se vägledning här.

Handla tryggt och säkert hos SparFönster

Med över 12 års erfarenhet och 5 stjärnor på Trustpilot kan du vara säker på en trygg handel. Vi ger naturligvis alltid 10 års garanti. redan handlat här.

Mäta fönster och dörrar

Du kan själv mäta upp till nya fönster och dörrar. Se hur du enkelt tar rätt mått. Se vägledning här.

Kundreferenser

Funderar du på att köpa nya fönster och dörrar? Se hur våra kunder har upplevt att handla hos SparFönster.

Energi och kvalitetsmärkning

Välj kvalitet – alla våra fönster och dörrar är CE- och energimärkta med lågt U-värde.

Välj rätt öppningsriktning

Se vilken öppningsriktning som fungerar bäst för dig och din bostad. Förkortningar och förklaringar här.

Kombinera fönster och dörrar till ett unikt inglasat uterum

Gör drömmen till verklighet och bygg ett uterum där du kan njuta av naturen och en kopp kaffe.

Nöjda kunder betyder allt