Trygg E-handel

Näthandel sedan 2006

10 års garanti

Lagervaror levereras inom 2 veckor

+200 000 har köpt

Vad är FSC®? 


Fördelarna med FSC®

FSC (Forest Stewardship Council®) (FSC® N001731) är en global ideell förening som grundades 1993 för att främja ett ansvarsfullt skogsbruk och för att säkra goda förhållanden för natur, djur och människor i världens skogar. En FSC®-certifierad skog ska leva upp till höga krav inom ekonomi, miljö och sociala förhållanden för att säkerställa ett ansvarsfullt skogsbruk. Det betyder att man tillsammans med FSC®, bidrar till att ta hand om skogarna för nuvarande och framtida generationer samt för de människor och djur som bor i dem.
   
FSC®s spårbarhetscertifiering från skog till färdig produkt säkerställer att det trä som används till produktion av FSC®-certifierade produkter som möbler, byggmaterial och emballage kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk.   
Det finns FSC®-certifierade skogar i hela världen – från regnskogarna i Sydamerika, bushskogarna i Östafrika till de Nordeuropeiska skogarna. Våra träprodukter kommer från skogar som är ansvarig.
Du kan läsa mycket mer om FSC® och deras arbete för att stödja ett ansvarsfullt skogsbruk här.    

Ansvarsfullt skogsbruk

För Sparfönster är det viktigt att ta hand om världens skogar, därför är våra fönster och dörrar av trä och trä/alu från FSC-certificerade skogar. FSC-märket på våra produkter betyder att det trä som används i produktionen kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk och andra kontrollerbara källor. FSC är en oberoende, internationell medlemsorganisation som arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt ansvarsfullt bruk av världens skogar. FSC hjälper till att ha hand om skogarna och de människor och djur som bor i dem.

Karmen på våra fönster och dörrar tillverkas av furu från Skandinavien med en kärnandel upp till 90%. Våra fönster och dörrar är av hög kvalitet med 10 års garanti och bidrar till ett positivt avtryck på världens skogar.